ΕΑΣΥ Αθηνών: “Αδυναμία υποβολής προτάσεων στην Ανοικτή Διαβούλευση opengov.gr”

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, για την αδυναμία υποβολής προτάσεων στη δημόσια διαβούλευση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο στον ιστότοπο “opengov.gr”

Όπως καταγγέλλεται στην συνδικαλιστική ανακοίνωση των Αστυνομικών της Αθήνας, «Πριν λίγα 24ωρα αναρτήθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασίας της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, Αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκπροσωπώντας 10.000 αστυνομικούς εξέδωσε χθες σχετικό κείμενο (υπ’ αριθ. 400/8 από 18/01/2021) προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις μας στη διαδικτυακή πλατφόρμα opengov.gr. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας από χθες 18/01/2021 ώρες βραδινές, έως και μεσημβρινές ώρες της 19/01/2021, δεν δυνάμεθα να καταθέσουμε τις προτάσεις μας διαδικτυακά για το λόγο ότι η προαναφερόμενη ιστοσελίδα δεν λειτουργεί.

Πολλά δε είναι τα μέλη μας που είτε επισκέπτονται δια ζώσης, είτε επικοινωνούν με τα γραφεία μας διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η πρόσβαση στη διαδικτυακή σελίδα δεν είναι εφικτή και συνεπώς δε δύναται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους«.

»Επειδή φρονούμε ότι το εν λόγω Σχέδιο Νόμου εμπεριέχει ρυθμίσεις οι οποίες θα επηρεάσουν τη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. ως Οργανισμού στο μέλλον, αρνητικά κατά την άποψη μας, θεωρούμε δεδομένη την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στην προαναφερόμενη διαβούλευση, για ικανό χρονικό διάστημα, πέραν της καταληκτικής προθεσμίας (12:00 της 20/01/2021) που ισχύει έως σήμερα».

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών