Μέγαρα: Του “χρέωνε” το χωρισμό του. Πυροβόλησε για εκδίκηση τον τέως κουνιάδο του και τραυμάτισε την νύφη του

Θεωρούσε τον κουνιάδο του “υπεύθυνο”  για το χωρισμό με τη σύζυγό του, και ήθελε να εκδικηθεί. Η “αίολη” σκέψη του, τον οδήγησε οπλισμένο στο σπίτι του Γιαννιώτη γιατρου. Η συζήτηση τους εξελίχθηκε σε έγκλημα, με νεκρό τον 48άχρονο τέως κουνίαδο του και σοβαρά τραυματία την 43άχρονη νύφη του, ενω στο σπίτι ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

(01/11) Αργά το βράδυ, στον 51άχρονο, απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Ο Εισαγγελεας του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία, τον παρέπεμψε στον Ανακρικτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη (05/11).

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, βρέθηκε φίλος της οικογένειας από τα Μέγαρα. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε για το δράστη, «Είχε τάσεις καταδίωξης και μανιοκατάθλιψη» και προσθεσε, «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο περιστατικό. Ήταν υπόδειγμα ανθρώπου στην κοινωνία. Έχω ζήσει την οικογένεια και πήγαινα στο σπίτι. Είχε σύγχυση και το θέμα ήταν καθαρά ψυχολογικό. Ήθελε αγωγή. Ο άνθρωπος έπρεπε να έχει μπει σε ψυχιατρική κλινική. Ήταν πολύ πιεσμένος.. Θεωρούσε ότι ο κουνιάδος του ήταν η αιτία που τον χώρισε η γυναίκα του. Από το χωρισμό και πέρα ήρθαν τα προβλήματά του. Μιλήσαμε πριν την τραγωδία και μου έλεγε ότι πήγαινε από εδώ και από εκεί. Λέω, έχει ξεφύγει εντελώς. Έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν υπόδειγμα, άριστος ποδοσφαιριστής και από τα καλύτερα παιδιά. Ευθύνη φέρουν και οι ψυχίατροι» τόνισε ο ίδιος. «Τελευταία είχε σύγχυση. Το θέμα ήταν καθαρά ψυχολογικό. Ήθελε αγωγή. Είναι “φάκα” το δημοσιοϋπαλληλίκι» κατέληξε.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του γιατρού Χάρη Κουμπούλη και ο βαρύτατος τραυματισμός της νοσηλεύτριας συζύγου του, Μαρίας Μπράβου, μέσα στο σπίτι τους από τον πρώην σύζυγο της αδελφής του 48άχρονο γιατρού, Δημήτρη Κεφαλα, Διοικητικό υπάλληλο στο Σωφρονιστικό Σύστημα, “πάγωσε” την τοπική κοινωνία των Μεγάρων και όσους γνώριζαν τα πρόσωπα που βρέθηκαν πρωταγωνιστές της οικογενειακής τραγωδίας. Στην αναγγελία του φονικού,  οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο δύσκολο χαρακτήρα του δράστη και στα συναισθήματα εκδίκησης που εξέφραζε για τον κουνιάδο του. Με δεδομένο τα γεγονότα, η ψυχική υγεία του 51άχρνου, αναμένεται να τεθέι υπό ιατρική διερεύνηση.

Ο 51άχρονος Δημήτρης Κεφάλας, το βράδυ της Πέμπτης (31/10) βρέθήκε στο σπίτι του πρώην κουνιάδου του, Χάρη Κούμπουλα στη συμβολή των οδών Μυκηνών και Μελετίου Λουκά, στα Μέγαρα. Οι γείτονες ενημερώσαν την Αστυνομία για σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο, μέχρι το πλήρωμα να μεταβεί στο σημείο, ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο του δράστη να απομακρύνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας στο εγκλημα το μικρότερο από τα δύο παιδιά της οικογένειας. Φέρεται ο 48άχρονος γιατρός μόλις αντιλήφθηκε τις προθέσεις του τεως κουνιάδου του, να κλείδωσε το παιδί στο μπάνιο.

Το ζευγάρι με τραύματα από τα πυρά του όπλου του 51άχρονου, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο, με τον 48άχρνο να καταλήγει στα τραυματά μέσα στο ασθενοφόρο, ενώ η 43άχρονη νοσηλεύεται τραυματισμένη.

Τα παιδιά της οικογένειας, βρίσκονται υπό ψυχολογική υποστήριξη

Ο Δημήτρης Κεφαλας, εργαζόταν ως διοικητικό υπάλληλος Σωφρονιστικού Καταστήματος, από το 1991, αρχικά στη Χαλκίδα, και τα τελευταία χρόνια στο ΣΚ Κορυδαλλού. Γνώρισε και παντρεύτηκε τη σύζυγό του, γιατρό στο επάγγελμα, αδελφή του Χάρη Κούμπουλα, με την οποία απέκτησαν ένα παιδί. Τα προβλήματα τους οδήγησαν στο διαζύγιο, με την τέως σύζυγό του να ζητάει από τον αδελφό της να τη βοηθήσει τον πρώτο καιρό, με τη θετική του ανταπόκριση, και μετακόμισε με το ανήλικο παιδί της, σε απόσταση τριων τετραγώνων από το σπίτι του αδελφού της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν επαφή με τον 51άχρονο, τους εξέφραζε την οργή του για τον χωρισμό του σε βάρος του τέως κουνιάδου του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να συναντήσει εύκολα το ανήλικο παιδί του. Στον εργασιακό  του χώρο η συμπεριφορά του, λόγω των προσωπικών θεμάτων που τον απασχολούσαν και δεν μπορούσε να διαχειριστεί, ήταν αφορμή για επεισόδια. Ο ίδιος  είχε ζητήσει από τη Διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού να τον επαναφέρουν ως φρουρό στις φυλακές, καθως υπηρετεί ως διοικητικός υπάλληλος, προκειμένου να αλλάξει το ωράριο του και να διευκολύνονται οι μετακινήσεις του από το Λαγονήσι, όπου διέμενε μετά το χωρισμό του.

Μαρτυρία συναδέλφου του 51άχρονου, υποστηρίζει ότι λίγες ώρες νωρίτερα, είχε επικοινωνήσει  τηλεφωνικά, και  το θέμα που έδειχνε να τον απασχολεί, ήταν η μετακίνησή του στην Υπηρεσία, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε για την απόφασή του να μεταβεί στο σπίτι της οικογένειας του γιατρού, τεως κουνιάδου του, στα Μεγαρα.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα.. Εγώ το έκανα. Αυτός φταίει που χώρισα με τη γυναίκα μου, αυτός μας χώρισε, αυτός φταίει», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς, της ΥΑΔΑ όταν παραδόθηκε λίγες ώρες μετά το έγκλημα που διέπραξε (31/10-23.15) ο καθ ομολογίαν δράστης, Δημήτρης Κεφαλας. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τελούσε υπό σύγχυση και δεν μπορούσε να ανακάλεσει στη μνήμη τις κινήσεις του, μέχρι την παράδοσή του, ώστε να τους υποδείξει το σημείο που είχε εναποθέσει το όπλο του εγκλήματος, πιστόλι που κατείχε παράνομα.