Χίος: Σύρος θα ταξίδευε 22άχρονη ομοεθνή του μέσα σε .. βαλίτσα

Διακίνηση με τους πλεον ευφάνταστους τρόπους για τα δουλεμπορικά δίκτυα. Στο Λιμάνι της Χίου συνελήφθη Σύρος που επιχείρησε να μεταφέρει σε.. βαλίτσα ομοεθνή του, στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο Λιμάνι της Χίου (31/10) οι Λιμενικοί της Ασφάλειας, και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, εντόπισαν σε διαδικασία επιβίβασης στο πλοίο της γραμμής με προορισμό το Λιμάνι του Πειραια, Σύρο με χειραποσκευή στην οποία είχε τοποθετήσει 22άχρονη ομοεθνή του, με σκοπό να τη μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα.

Σύμμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr και οι δυο αιτούντες άσυλο, συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο λιμανι της Χίου εντοπίζουν λαθρομετανάστε να επιχειρούν να ταξιδέψουν μέσα σε βαλίτσες και χειραποσκευές. Σύμφωνα με το politischios.gr, το Μαϊο του 2017 Αλγερινός με διαμονή στον καταυλισμό της Σούδας, στον οποίο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για τη μη απομάκρυνσή του από το νησί, επιχείρησε να ταξιδέψει στον Πειραιά μέσα σε βαλίτσα που δήλωσε ως χειραποσκευή, 34άχρονος Ιρακινός. Είχε προηγηθεί η απόπειρα νεαρού λαθρομετανάστη, ο οποίος είχε επιχειρήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, κρυμμένος σε βαλίτσα για να ταξιδέψει στον Πειραιά μαζί με μέλη της οικογένειάς του

__________

* φωτο Αρχείου