Μάρτυρας υπεράσπισης μελών του Επαναστατικού Αγώνα, “σύνδεσμος” του Μαζιώτη και της Ρούπα μεταξύ των 22 συλληφθέντων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και της επικηρυγμένης συντρόφου του, Πόλα Ρούπα, και μάρτυρας υπεράσπισης μελών της ΤΟ Επαναστατικος Αγώνας, μεταξυ των 22 συλληφθέντων, οι οποιοι προχώρησαν σε κατάληψη (26/09-07.45) της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με Αστυνομικες πηγές, ο συλληφθείς αποτελεί ενεργό μέλος της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές».
Κατά το παρελθόν ο συλληφθείς είχε εξεταστεί απο το αντιτρομοκρατικό επιτελείο μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι (07/2014). Ο ίδιος, είχε συλληφθεί και στην κατάληψη της Πρυτανείας Αθηνών (04/2015) μεταξύ των συλληφθέντων -τοτε- και ο Πολυκαρπος Γεωργιάδης.
Οι καταληψίες αυτοπροσδιοριζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο παρέμειναν σχεδόν μισή ώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Με Εισαγγελική εντολή, Αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο και προχώρησαν σε 22 προσαγωγές οι οποιοιες μετατραπηκα στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας, σε συλλήψεις . Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη παρακράτηση καθώς και για απείθεια με την (παγια τακτική ατομων του “χωρου”) άρνησή τους, να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.