Υπ. Αμυνας: «Εφιαλτικό» φθινόπωρο, επιφυλάσσουν στην κυβέρνηση οι ένστολοι- Με πανό “υπενθύμισαν” στον Καμμένο τις δεσμεύσεις του

Έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε παράσταση διαμαρτυρίας οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί, δηλωσαν πως επιφυλάσσουν..  «εφιαλτικό» φθινόπωρο, στην κυβέρνηση.

Ενστολοι
Διαμαρτυρόμενοι για “τις καθυστερήσεις, την κοροϊδία και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην τήρηση των δικαστικών αποφάσεων και τις επερχόμενες, ερήμην τους, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια”, περιπου 100 συνδικαλιατες ένστολοι συγκεντρώθηκαν έξω απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (27/09-07.20)

Με μικροφωνική και πανό με τη φωτογραφια του Πανου Καμμενου, με τις προεκλογικές δηλώσεις του (2015), για τους ένστολους, ότι “δεν θα συμμετείχε σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα ήταν πρώτο εάν αυτό δεν είχε ως προϋπόθεση την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, που δικαίωνε τους ένστολους”.

Οι συνδικαλιστές αστυνομίας, πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος, πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προανήγγειλαν στην κυβέρνηση, πως θα κλιμάκωναν τον αγώνα τους, με χάπενινγκ, ακτιβιστικές κινητοποιήσεις, σε τοπικό και πανελλαδικό  επιπεδο, σε καθημερινή βάση, και μηνύσεις-αγωγές στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου (δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία), σε περίπτωση που δεν εκτελέσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ενω σημειωσαν ως έσχατη μορφή αντίδρασης την προσφυγή τους στα Πρωτοδικεία, καθως εντός 15 ημερών θα πρέπει να εκδώσουν διαταγές κατάσχεσης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συνδικαλιστές έχουν απευθυνθεί σε άλλα εργατικά συνδικάτα προκειμένου να αγωνιστούν μαζί για τα κοινά τους προβλήματα καθώς «η εποχή του ‘καναπέ’ και των συνδικαλιστών μόνο έχει τελειώσει αανεπιστρεπτί, ενώ ειχαν συνάντηση με τους συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) προκειμένου να βρουν πλαίσιο συνεργασιών και αμοιβαίας υποστήριξης των κοινών αιτημάτων με το εργατικό κίνημα της χώρας.