ΘΣΝ: Διεμβόλησε περιπολικό της ΕΛΑΣ και φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Ο 49άχρονος Γάλλος υπηκοος, ύποπτος υπο παρακολούθηση για διασύνδεση με τζιχαντιστές προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο στην Ασπροβαλτα της Θεσσαλονίκης

Υποπτος υπο παρακολουθηση απο τις ελληνικές Αστυνομικές Αρχές για διασύνδεση με «τζιχαντιστές» κινούμενος
(25/09), στην περιοχή της Ασπροβάλτας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη αντιλήφθηκε την παρουσία των Αστυνομικών και με το όχημά του διεμβόλισε το συμβατικό περιπολικό. Άμεσα οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην ακινητοποίηση του, και τον συνέλαβαν με το Γαλλο να φωναζει “Alahu acbar” («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»). Ο 49άχρονος, οδηγήθηκε (26/09) στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη καθως πίστευε ότι τον ακολουθούσαν ληστές.
Οι Αστυνομικοί κατέθεσαν ότι παρακολουθούσαν τον 49σχρονο Γαλλο καθώς ειχε κριθεί «ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, απο Αστυνομικές πηγες, ο 49άχρονος ταυτοποιήθηκε ως λαθρομετανάστης καθώς μπήκε στη χώρα από την Τουρκία. Κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους για να γίνει εξακρίβωση στοιχείων, ωστόσο σε βάρος του δεν εκκρεμούσε διωκτικο και αφέθηκε ελεύθερος. Πληροφοριακό δίκτυο προσδιοριζε την κίνηση του 49άχρονου, πριν την ΤΤουρκί, στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ΘεσΘεσσαλονί, καταδίκασε τον 49άχρονο κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης και διέταξε και την απέλασή του.