Μαρούσι: Για 170€ σε ναρκωτικά η δολοφονία του 19άχρονου Θωμά Χελιώτη

Τρεις Αλβανοί οι δράστες της δολοφονίας του 19άχρονου Θωμά Χελιώτη σε πλατεία στο Μαρούσι. Η Ασφάλεια εξιχνίασε το έγκλημα και εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.

Η παράνομη δοσοληψία με ναρκωτικά αξίας περίπου €170, στάθηκε η αφορμή για τους τρείς Αλβανούς δράστες της δολοφονίας του 19άχρονου Θωμά Χελιώτη (18/03) στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, δράστες είναι τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 24 και 33 ετών, σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ σε εξέλιξη είναι η έκδοση Διεθνών Ενταλμάτων.

Στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα και τρεις φίλους του, από την παρέα και ο 23άχρονος Αλβανός τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στο θώρακα τον 19άχρονο, καθως και ο 33άχρονος με μαχαίρι επιχειρησε να τραυματίσει τον τρίτο της παρέας του Θωμα Χελιώτη.

Ως κίνητρο της δολοφονίας σύμφωνα με τις μαρτυρίες και την προανάκριση ήταν παράνομες δοσοληψίες για ναρκωτικά και χρέος προς τον 19άχρονο Θωμά, ποσού περίπου €170. Οπως προέκυψε οι δράστες είχαν πάρει χρήματα από το Θωμά Χελιώτη, χωρίς ωστοσο να του δώσουν τα ναρκωτικά. Στον καβγά που ξέσπασε μεταξύ των δυο ο 23άχρονος Αλβανός τράβηξε μαχαίρι και έπληξε το θύμα.

Οι τρεις Αλβανοί έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και άλλα αδικήματα.

Ο 23άχρονος δράστης της δολοφονίας το πλήγμα του οποίου στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του 19άχρονου, δδιέγραψε τα ηλεκτρονικά του ίχνη και λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα ώστε να μην εντοπιστεί. Εκτιμάται ότι διέφυγε σρην Αλβανία την ίδια ημέρα με τα ίχνη του να μην έχουν εντοπιστεί και αναζητείται καθώς και οι συνεργοί του.