Μαρούσι: Προγραμματισμένη συνάντηση με τους τρεις, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, εξετάζει η Ασφάλεια για τον 19άχρονο που κατέληξε

Μια προγραμματισμένη συνάντηση στην Πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, προκύπτει από τις καταθέσεις, ότι είχε κανονίσει ο 19άχρονος που κατέληξε τα ξημερώματα.

Με τους Αστυνομικούς να μην έχουν αποσαφηνίσει τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 19άχρονου Θωμά Χελιώτη τα ξημερώματα (19/03-05.20) στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι, η αρχική εκτίμηση για ληστεία, αποδυναμώνεται  ενώ ενδείξεις καταδεικνύουν προγραμματισμένη συνάντηση του 19άχρονου με τρεις νεαρούς, μεταξύ των οποιων και ο δραστης.

Το κινητό τηλέφωνο και οι επαφές του 19άχρονου Θωμά Χελιώτη, εξετάζονται από τις Αρχές, κατά τη διερεύνηση της δολοφονίας του μοναχογιού οικογένειας από το Νέο Ηράκλειο ο οποιος εργαζόταν ως delivery στην περιοχή του Αμαρουσίου, προκειμένου να καταλήξουν στους δράστες του αιματηρού επεισοδίου .

Ο 19άχρονος μαζί με τη 18άχρονη φίλη μετέβησαν στη συνάντηση με τους τρεις νεαρούς- άγνωστοι στη νεαρή κοπελα- στην Πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι. Μόλις έφτασαν στο σημείο συνάντησης, το θύμα διαπληκτίστηκε με έναν από τους τρεις νεαρούς, τα στοιχεία του οποίου -σύμφωνα με τη 18άχρονη κοπέλα- δε γνωρίζει.

Ο δράστης, ενώ ήταν σε εξέλιξη το έντονο επεισόδιο με τον 19άχρονο Θωμά Χελιώτη έβγαλε μαχαίρι που εφερε στην κατοχη του και τον έπληξε στο θώρακα θανάσιμα.

Όπως διακριβώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα ο Θωμάς Χελιώτης  είχε συλληφθεί σε ηλικία 15ετών 22/11 2014) για επίθεση με πέτρες σε Αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας, κατάσταση που δε σχετίζεται με τα κίνητρα της δολοφονίας του.

Σε εξέλιξη η προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής .