Λιόσια: Συνέλαβαν Ρομά να ακούει τις συχνότητες της Αστυνομίας και να κατέχει παράνομα κρυπτογραφημένο ασύρματο

Άκουγε τις κινήσεις των πληρωμάτων της ΕΛΑΣ καθώς διέθετε παράνομα στην κατοχή του ασύρματο της Αστυνομίας και συνελήφθη σε συντονισμένη επιχείρηση στα Άνω Λιόσια

Οι κινήσεις του δράστη σε κλοπές και ληστείες παρέπεμπε στην εκτίμηση ότι είχε “πληροφόρηση” για τις κινήσεις των πληρωμάτων της Αστυνομίας. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ρομά  από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος είχε απασχολήσει για κλοπές και διαρρήξεις, κατείχε παράνομα κρυπτογραφημένο ασύρματο της Αστυνομίας, και άκουγε σε παράνομη συνακρόαση απευθείας τις συχνότητες διαβιβάσεων της ΕΛΑΣ με τις κινήσεις των αστυνομικών περιπολιών. Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη στον καταυλισμό στα Άνω Λιόσια. Η έρευνα εκτείνεται ώστε να διακριβωθεί ο τρόπος κτήσης του ασυρμάτου καθώς και αν ήταν χρεωμένος σε ένστολο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Τον περασμένο Ιανουάριο, είχε συλληφθεί στο Ζεφύρι  36χρονος Ρομά ο οποίος είχε “νοικιάσει” παράνομα κρυπτογραφημένο ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ και ενημέρωνε οργανωμένες ομάδες ομόφυλών του, δράστες διαρρήξεων σε οικίες διέφευγαν των πληρωμάτων της ΕΛΑΣ καθώς άκουγε τις κινήσεις τους και τους παρείχε πληροφορίες για τις κινήσεις τους. Όπως προέκυψε σε εκείνη την περίπτωση, ο κρυπτογραφημένος ασύρματος ήταν χρεωμένος σε Αξιωματικό της ΓΑΔΑ, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε τη σύλληψη του Ρομά δήλωσε στο ΤΑ Ραφήνας, την “απώλεια” του ασυρμάτου που κατείχε.