Ζεφύρι: Ασύρματος Αξιωματικού της ΓΑΔΑ, στην κατοχή Ρομά

Έρευνα προκάλεσε η σύλληψη Ρομά στο Ζεφύρι στην κατοχή του κατασχέθηκαν αναλογικός και ψηφιακός ασύρματος Sepura της ΕΛΑΣ χρεωμένος σε Αξιωματικό της ΓΑΔΑ

Η έφοδος των Αστυνομικών της Υ/Δ Ασφαλειας Δυτικής Αττικής (26/01) αποκάλυψε το “Κέντρο Επιχειρήσεων”  που λειτουργούσε παράνομα στο σπίτι του στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ζεφύρι, ο 36χρονος Ρομά .

Σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις νόμιμες συνέπειες ο Ρομά πριν την εφοδο των Αστυνομικών απέρριψε σε παρακείμενο οικόπεδο από τον πρώτο όροφο της οικίας του, τους δυο ασυρμάτους έναν αναλογικό κι έναν ψηφιακό ασύρματο Sepura συντονισμένοι στο Κέντρα της Άμεσης Δράσης Αττικής καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο Ρομά, ενημέρωνε σπείρες διαρρηκτών για την κίνηση των Αστυνομικών, ώστε να διαφεύγουν την σύλληψη.

Όπως προέκυψε ο ψηφιακός ασύρματος, είχε διατεθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, και από τις 14 Δεκεμβρίου (2020), είχε χρεωθεί σε Αξιωματικό που υπηρετεί σε νευραλγική Υπηρεσία της ΓΑΔΑ. Η δήλωση απώλειας του Sepura εγινε (26/01) στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του Ρομά στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή του NantiaReport.gr ο Αξιωματικός δεν δήλωσε  κλοπή, ή απώλεια, που θα προκαλούσε άμεσα την απενεργοποιηση του Sepura, καθιστώντας τον μη λειτουργικό.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε χειρόγραφο του 36χρονου με περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας.

Στην απολογία του ο Ρομά υποστήριξε ότι είχε παραλάβει το Sepura από έναν φίλο του «Αλέξη» πριν από 15-20 ημέρες, και από κοινού με άλλα άτομα διαπράττουν κλοπές από σπίτια σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία και του είχαν αναθέσει να ακούει τις συχνότητες της Άμεσης Δράσης με οικονομικό όφελος €50- €100 την ημέρα, προκειμένου να τους ενημερώνει για τις κινήσεις της Αστυνομίας ώστε να προλαβαίνουν να απομακρύνονται.

Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του Ρομά παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.