Ζαφείρι: Σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ- Διέθετε επ’ αμοιβή τον ασύρματο σε σπείρες Ρομά διαρρηκτών

Ο Αξιωματικό της ΓΑΔΑ, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, όταν σε αστυνομική έρευνα κατασχέθηκε στην κατοχή Ρομά ένας αναλογικός και ενός ψηφιακού ασυρμάτος Sepura της ΕΛΑΣ, και αποκάλυψε παράνομες συναλλαγές και δοσοληψίες

Η Αστυνομική έρευνα προκάλεσε τη σύλληψη Ρομά στο Ζεφύρι. Όπως προέκυψε ψηφιακός ασύρματος τον οποίο είχε στην κατοχή του, είχε διατεθεί στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, και από τις 14 Δεκεμβρίου (2020), είχε χρεωθεί σε Αξιωματικό που υπηρετεί σε νευραλγική Υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

Ο Αστυνόμος Α’, και εκπαιδευτής της Άμεσης Δράσης για χρόνια, προχώρησε σε δήλωση απώλειας του Sepura στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας, την ίδια ημέρα και λίγο μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του Ρομά στο Ζεφύρι. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο Αξιωματικός της ΓΑΔΑ «αμέλησε» να δηλώσει κλοπή ή απώλεια του Segura της ΕΛΑΣ, που θα προκαλούσε άμεσα την απενεργοποίηση του ψηφιακού ασυρμάτου, καθιστώντας τον μη λειτουργικό.

Ωστόσο το επίμεμπτο και υπό διερεύνηση στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη, είναι η αποκάλυψη ότι ο Αξιωματικός της ΓΑΔΑ είχε «παραχωρήσει» έναντι €5.000 μηνιαίως τον ψηφιακό ασύρματό της ΕΛΑΣ στον 36χρονο Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για ληστείες. Όπως διακριβώθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο Ρομά, ενημέρωνε σπείρες διαρρηκτών για την κίνηση των Αστυνομικών, ώστε να διαφεύγουν την σύλληψη.
Επίσης στο πλαίσιο της έρευνα φέρεται ότι ο Ανώτερος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ παλαιότερα να λάμβανε €1.500 για τη… φόρτιση του ασυρμάτου τον οποίο «διέθετε» στις συμμορίες των ποινικών, για να προστατευτούν από τους.. Αστυνομικούς ελέγχους. Ωστόσο στη συνέχεια ο Ρομά, φέρεται από τα τέλη του 2020 να έκανε μόνιμη χρήση του ψηφιακού ασυρμάτου της ΕΛΑΣ έναντι ποσού των €5.000 , ως «μίσθωμα».

Ο Αστυνόμος Α’, και εκπαιδευτής της Άμεσης Δράσης για χρόνια, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενω σε βάρος του έχει διεξαχθεί Υπηρεσιακή έρευνα. Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του Ρομά παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα.