Λέσβος: Σεισμική ακολουθία 5,3R

Νεα ιχυρή σεισμική δόνηση στη σεισμική ακολουθία που παρουσιάζει το νησί της Λέσβου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, σεισμική δόνηση 5,3R (17/06-22.50)  ενω σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης ή δόνηση ήταν εντάσεως 5,5R.

Καταγραφή_σεισμός Λέσβος
Ο σεισμός έχει επίκεντρο νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης- κοντά στο επίκεντρο του μεγάλου σεισμού της Δευτέρας (12/06) με επίκεντρο της καταστροφής το χωριό Βρίσα της Λεσβου.

FB_IMG_1497731645230 FB_IMG_1497731640603

Εκτιμάται από τους σεισμολογους ότι πρόκειται για αναμενόμενο ισχυρό μετασεισμό. Το φαινόμενο παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες, ενω η πρόσφατη ακολουθία και τα χαρτογραφημένα ρήγματα έχουν αποτυπωθεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ΕΑΑ.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΣ_χαρτογραφημένα ρήγματα_ Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ΕΑΑΟι καταγραφές όπως έχουν αποτυπωθεί στο τοπικό σεισμολογικό Δίκτυο Λέσβου-Χίου, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (εδώ)

ΣΕΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΣ_ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ gein.noa.gr

Σύμφωνα με το Σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα, “η καταστροφή στη Βρίσα Λέσβου, χαρακτηρίζεται στα ΜΜΕ, ως “Παγκόσμιο Γεωλογικό Φαινόμενο” !!! Σας ενημερώνω ότι δεν είναι. Όπως είπε και ο Άκης Τσελέντης, η Βρίσα είναι μια γεωλογική λεκάνη (BASIN) και σε τέτοιες περιπτώσεις (εικόνα κάτω αριστερά) είναι κοινώς γνωστό στη γεωφυσική-σεισμολογία ότι, λόγω το χαμηλού υδροφόρου ορίζοντα υπάρχη τεράστια ενίσχυση της σεισμικής επιτάχυνσης και αντίστοιχης εδαφικής μετατόπισης (εικόνα κάτω δεξιά) Ιδού και ο λόγος”.
ΣΕΙΣΜΌΣ ΒΡΙΣΑ_ΛΈΣΒΟΣ _ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ