Μυτιλήνη, Λέσβος: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4R- Είχε προηγηθεί δόνηση 6.0R

Σεισμική δόνηση και η μετασεισμική ακολουθία, έγινε αισθητή στο νησί και προκάλεσε έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Η πρώτη σεισμική δόνηση καταγράφεται εντάσεως 6.0R (σύμφωνα με την ηλεκτρονική λύση από την πρώτη ενημέρωση) σε εστιακό βάθος 10χλμ, και 39χλμ Νότια της Μυτιλήνης.

ΣΕΙΣΜΌΣ _ΛεΣΒΟΣ

Ακολούθησε και δεύτερη δόνηση -σύμφωνα με την αυτόματη ηλεκτρονική λύση-, με το ίδιο επίκεντρο 44χλμ Νότια της Μυτιλήνης (12/06-15.35) σε εστιακό βάθος 10χλμ, εντάσεως 4,4R
ΣΕΙΣΜΟΣ_ΛΕΣΒΟΣ

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές του ΒΑ Αιγαίου καθώς και σε περιοχές της Αττικής, ωστόσο καμία κλήση -ως τώρα (12/06-15.45) -για παροχή βοήθειας, δεν έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ωστόσο ο Ευστράτιος Κυτέλης, ααντιπεριφερειάρχης Λέσβου, δήλωσε στο protothema.gr «Μόλις με ειδοποίησαν ότι έπεσε το εξοχικό μου σπίτι που βρίσκεται στην περιοχή “Βατέρα Σταυρού”, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Απ΄ότι μου είπαν, έπεσαν τα μπαλκόνια και υπάρχει μια μεγάλη ρωγμή σε έναν τοίχο, με αποτέλεσμα να φαίνεται το εσωτερικό του σπιτιού. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Έχουν βγει όλοι στους δρόμους, προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και δεν μπαίνει κανείς στο σπίτι του».

Την ίδια ώρα στη  Τουρκία τα ΜΜΕ όπως έχει καταγραφεί (12/06-15.28) αναφέρονται σε σεισμική δόνηση 6.3R με εστιακό βάθος 10χλμ κοντάστις δυτικές ακτές τις Τουρκίας σύμφωνα με την ηλεκτρονική λύση του ΕυρωΣεισμολογικου.

ΣΕΙΣΜΟΣ_ΛΕΣΒΟ_ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι Σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή και επιστημονικό ενδιαφέρον το φαινόμενο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.