Ασπρόπυργος: Επεισόδια στη συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ και μεταφερόμενων ταραξιών- Τραυματίας Αστυνομικός από ρίψη αντικειμένου στο πρόσωπο

Σε προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία στον Ασπρόπυργο, υπό τη διοργάνωση της ΚΕΕΡΦΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη συμμετοχή της Πακιστανικής Ένωσης, μεταφερόμενοι ταραξίες επιτέθηκαν σε διμοιρία και προκάλεσαν επεισόδια, με τραυματία Αστυνομικό.

Σοβαρά επεισόδια στο  Ασπρόπυργο σε πορεία την οποία ειχαν προαναγγέλλει και για την οποία ο Δήμαρχος της πόλης, είχε εκδόσει σχετική ανακοίνωση μόλις μια ημέρα πριν (16/06), ενλω είχε προηγηθεί οργανωμένη επίθεση απο αταυτοποίητους δραστες, με σφυριά και ρόπαλα σε βάρος τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία που διατηρεί στην περιοχή του Ασπροπύργου (14/06). Αστυνομικές πηγές είχαν εκφράσει εκτίμηση ότι η επίθεση συσχετίζεται με την προγραμματισμένη συγκέντρωση του Σαββάτου (17/06-18.00) με αίτημα την αναστολή λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής  Αυγής στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μέλη του ANTAPΣYA, της ΚΕΕΡΦΑ με τη συμμέτοχη οργανωμένου μπλοκ ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο είχαν προαναγγείλει αντιφασιστική συγκέντρωση.

Στην περιοχή, εμφανίσθηκαν άτομα- μεταφερόμενοι ταραξίες- ως “κατοικοι” (δεν εφεραν διακριτικά) σε αντισυγκέντρωση στην αντιφασιστική εκδήλωση που ήταν σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τα ίδια άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια στις στο προηγούμενες συγκεντρώσεις στην περιοχή του Μενιδίου, και επιτέθηκαν στις δυνάμεις της ΔΙΑΤ με πέτρες μολωτοφ και αντικείμενα που έφεραν στην κατοχή τους. Στα επεισόδια Αστυνομικός της ΥΑΤ τραυματίσθηκε σοβαρά με κατάγμα στο πρόσωπο ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

Για τα επεισόδια οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις μεταξύ των οποίων και ο δράστης τραυματισμού του Αστυνομικού, ενω πραγματοποίησαν και 8 προσαγωγές.