Λάρισα: Το στέκι διακίνησης κι ο τραυματισμός του ανηλίκου- «Ας αφήσουμε την ΕΛ.ΑΣ να δουλέψει. Δε θα τολμούμε να κάνουμε έλεγχο!»

Η καταγγελία μητέρας ανήλικής για σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό φίλου και συμμαθητή της κόρης της, εμπλέκει Αστυνομικούς και προκάλεσες διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ και την τοπική Εισαγγελία

Ως NantiaReport.gr είχαμε μεταφέρει, με επιφύλαξη να επανέλθουμε με δικό μας ρεπορτάζ, τα δημοσιεύματα από τοπικά διαδικτυακά μέσα (sites), αναφορικά με επεισόδιο το οποίο καταγγέλλει μητέρα ανήλικης. «Έχουμε μπει σε μια διαδικασία το τελευταίο διάστημα, να απολογούμαστε για την επιχειρησιακή τακτική και το έργο των Αστυνομικών σε “εξυπηρέτηση” συμφερόντων. Η αστυνομία ενεργεί αποτρεπτικά και προστατευτικά. Ας αφήσουμε κάποια στιγμή τους Αστυνομικούς να δουλέψου  όπως επιβάλει ο θεσμός που υπηρετούν σε διασφάλιση των πολιτών και στην τήρηση των νόμων. Δε θα τολμούμε πια να κάνουμε έλεγχο! Και δυστυχώς είμαστε πολύ κοντά!», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αστυνομικοί της Λάρισας.

Σύμφωνα ωστόσο με πηγές του NantiaReport.gr από τη ΓΑΔΠ Θεσσαλίας, τα γεγονότα όπως καταγγέλλονται αποτυπώνουν παραποιημένα τα πραγματικά περιστατικά. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (30/03-20.30) Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι οποίοι ενεργούν τακτικά ελέγχους στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου στη Λάρισα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αποτελεί σημείο συνάντησης σε παράνομες δοσοληψίες εξαρτημένων ατόμων, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, με τον μικρότερο που έχει συλληφθεί να κατέχει ουσίες ηλικίας 12ετών. Στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, και λόγω της συγκέντρωσης νεαρών ατόμων στο πάρκο, ομάδα τεσσάρων Αστυνομικών της Δίωξης, μετέβησαν στο χώρο και ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στο χώρο βρισκόταν και η παρέα των πέντε νεαρών, τρία κορίτσια και δύο αγόρια, συμμαθητές και συνομήλικοι (13ετών). Στην παρουσία των αστυνομικών και ακολουθώντας άλλους που άρχισαν να τρέχουν επιχείρησαν χωρίς λόγο να απομακρυνθούν από το πάρκο του Αγίου Αντωνίου. Το 13χρονο αγόρι, όπως τόσο ο ίδιος έχει περιγράψει όπως και οι γονείς του οι οποίοι και ενημερώθηκα για τον τραυματισμό του, ενώ ήταν στο χώρο του πάρκου, έχασε το βηματισμό του, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος. Μεταφέρθηκε με έτερο μέσο αστυνομικής Υπηρεσίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σε συνεννόηση με τους γονείς του, ώστε να παραλάβουν τον 13χρονο. Κατά την παραμονή της οικογένειας στην Αστυνομική Υπηρεσία, ο ανήλικος εξέφρασε παράπονα για πόνο στο χέρι, και με παρότρυνση του Διοικητής της Υπηρεσίας, με το όχημα της μητέρας του και συνοδεία αστυνομικών, μετέφερε το γιος της στο Νοσοκομείο της πόλης για εξέταση, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρωγμώδες κάταγμα στο χέρι. Μετά την περίθαλψη του τραύματος, επέστρεψαν στο κτήριο της Αστυνομικής Υπηρεσίας όπου τους ανέμενε ο πατέρας.

Το απόγευμα της Παρασκευής (02/03) διακινήθηκε σε τοπικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, η καταγγελία της μητέρας 13χρονης η κόρη της οποίας βρισκόταν στην παρέα των νεαρών το απόγευμα της Τετάρτης (30/03-20.30) στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου της Λάρισας. Άμεσα με εντολή του Γενικού της ΓΑΔΠ Θεσσαλίας, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και διατάχθηκε προκαταρκτική, ενώ ήδη από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε διαβιβαστεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος εντολή για διευρεύνση της υπόθεσης, ενώ διατάχθηκε και διοικητική διερεύνηση του περιστατικού. Πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, σημειώνουν ότι από βιντεοληπτικό υλικό δύναται προκύψουν οι ενέργειες που ακολουθηθήκαν από τους Αστυνομικούς στο πλαίσιο του ελέγχου, ενώ τονίζεται ότι τόσο σε πρώτο χρόνο – το βράδυ της Τετάρτης (30/03) όσο και μετά την προκαταρκτική- ο ανήλικος ως άμεσα εμπλεκόμενος και ο πατέρας του ως υπεύθυνος για την εποπτεία του ανηλίκου, αποδίδουν τον τραυματισμό του 13χρονου σε ατύχημα λόγω απροσεξίας, χωρίς να επιρρίπτουν ευθύνη ή άσκηση βίας στους ενεργούντες τον έλεγχο Αστυνομικούς  της Ασφάλειας Λάρισας.