“Ελπίζουμε και σε νέες ενισχύσεις για τον Έβρο μας, συνεχίζουμε με πολύ κόπο να κρατάμε τα σύνορα μας”

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία με την ετοιμότητα των νέων Συνοριακών Φυλάκων και σκύλου περιπολίας

Τους νέους Συνοριακούς και τον Κ9 περιπολίας Lemann με τη συνοδό του, σε επιτήρηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, για την αποτροπή της εισβολής λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας παρουσίασε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με δημοσίευση φωτογραφικού στιγμιοτυπου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Πρόκειται για τους 400 νέους Συνοριοφύλακες που έχουν ενταχθεί ενεργά στις δυνάμεις συνοριαφυλακής, εκ των οποίων 135 τοποθετήθηκαν στην Α.Δ. Αλεξανδρούπολης και οι 265 στην Α.Δ. Ορεστιάδας λόγω αυξημένων μεταναστευτικών ροών και του ΚΥΤ-ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς,  επεσήμανε «Η τοπική κοινωνία του Έβρου μας, έχει αγκαλιάσει τον θεσμό του συνοριακού φύλακα. Δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλες μάχες για την ενίσχυση σε προσωπικό και όχι μόνο για την φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας. Το δίκαιο αίτημα μας για προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων έγινε δεκτό. Ελπίζουμε και σε νέες ενισχύσεις για τον Έβρο μας. Συνεχίζουμε με πολύ κόπο να κρατάμε τα σύνορα μας… Το μέλλον της Συνοριακης Φύλαξης του Έβρου μας είναι στα νέα ντόπια παιδιά.. Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι μου κρατάμε γερά..»