ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για αστυνομικούς από καταγγελία γονέα για επεισόδιο με ανήλικους σε διενέργεια ελέγχου στην πόλη της Λάρισας 

Ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με καταγγελία γονέα για επεισόδιο με ανήλικους σε διενέργεια ελέγχου στην πόλη της Λάρισας

Όπως αναφέρεται στην επίσημη αστυνομική ανακοίνωση, «Σχετικά με καταγγελία που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες με αναφορές σε επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικών, που έλαβαν χώρα την 30η Μαρτίου στη Λάρισα κατά τη διενέργεια ελέγχου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος. Επιπρόσθετα, διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση του περιστατικού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ως NantiaReport.gr μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη δημοσιεύματα από τοπικά διαδικτυακά μέσα (sites) με επιφύλαξη να επανέλθουμε με ρεπορταζ, αναφορικά με επεισόδιο το οποίο καταγγέλλει μητέρα ανήλικης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά διαδικτυακά μέσα, με επίκληση στους ισχυρισμούς της μητέρας, καταγγέλλει, «περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και ωμής βίας κατά ανήλικων παιδιών στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου Λάρισας στις 30/3/2021 (ώρα 20:30)».

Όπως υποστηρίζεται η μητέρα, η παρέα της 13χρονης κόρη της με δύο φίλες και δύο φίλους τους, συμμαθητές μεταξύ τους είχαν συναντηθεί στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου (30/03- 20:30) όταν στο χώρο μετέβησαν αστυνομικοί με πολιτικά- κατά δήλωση του γονέα- προχώρησαν σε έλεγχο. »..Το ένα αγόρι της παρέας προσπαθώντας να απομακρυνθεί, για κακή του τύχη, το ακινητοποίησαν με λαβές και τον έριξαν με τρικλοποδιά στο έδαφος. Προσέξτε: 3-4 ενήλικα άτομα έπιασαν από το λαιμό και στη συνέχεια έριξαν βίαια στο έδαφος ένα 13χρονο. Αποτέλεσμα; O 13χρονος συμμαθητής της κόρης μου στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι και τα υπόλοιπα 4 παιδιά σε κατάσταση σοκ, να τρέχουν, να φωνάζουν βοήθεια και να αναζητούν καταφύγιο στα πέριξ του πάρκου εμπορικά καταστήματα!«

Όπως αναφέρει στην καταγγελία, «Ως γονέας και πολίτης θεωρώ αδιανόητο το παιδί μου (13 χρονών) αντί να βγαίνει μια βόλτα στο πάρκο με σκοπό να ξεσκάσει (ειδικά αυτό τον καιρό λόγω της πανδημίας), να γυρίζει από αυτό με κλάματα και σε κατάσταση σοκ μη θέλοντας ξανά να πάει εκεί, προχωρώ στην παρούσα καταγγελία προς εσάς γνωρίζοντας ότι κάνοντας ανάλογη καταγγελία στην Αστυνομία δεν πρόκειται ουσιαστικά να ακουστώ».

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δημοσίευσε και η “Αγωνιστική Παρέμβασης Εκπαιδευτικών”.