Καλλιθέα: Ρομά διαρρήκτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν τους εγκλώβισαν στο κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας

Οι πέντε Ρομά διαρρήκτες, επιτέθηκαν και τραυματισαν τους δύο αστυνομικούς μέλη πληρώματος της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη ένας ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του, ως δράστες απόπειρας διάρρηξης διαμερίσματος

Η συμμορία μέλη οικογένειας Ρομά, ακολουθούσε (02/04-12.00) υπέργηρη γυναίκα, ένοικο διαμερίσματος πολυκατοικίας επί τής οδού Δημοσθένους στην Καλλιθέα, ενώ επιχειρούσε να ανοίξει την εξωτερική πόρτα, με πρόσχημα ότι κανει καταμέτρηση για την ΕΥΔΑΠ καθώς διαρροή υπήρχε “διαρροή” ύδατος και της ζήτησε να μπει στην πολυκατοικία.

Η 86χρονη αρνήθηκε, με τον Ρομά να την απωθεί με βία και να εισβάλει στην πολυκατοικία, ενώ την ακολούθησε ως το διαμέρισμα της, στον 3ο όροφο χωρίς η ηλικιωμένη γυναίκα να τον αντιληφθεί. Οι Ρομά εισέβαλλαν στο διαμέρισμα των ηλικιωμένων, με το σύζυγο της 86χρονης ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, τους εγκλώβισαν στην κουζίνα. Γειτόνισσα αντιλήφθηκαν την εισβολή των πέντε Ρομά, και ενημερωσε την Άμεση Δράση και περιπολικό με δύο Αστυνομικούς,  μετέβη στο χώρο εντός της πολυκατοικίας, για έλεγχο. Οι Αστυνομικοί εντόπισαν στο κλιμακοστάσιο τους πέντε Ρομά και τους κάλεσαν να παραδοθούν.

Αιφνιδιαστικά οι Ρομά εγκλώβισαν τους Αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν καταφέροντας βίαια πλήγματα στους αστυνομικούς και συνεπλάκησαν. Στο επεισόδιο τραυματίστηκαν ελαφρά οι δύο αστυνομικοί, με τους τέσσερις Ρομά να διαφεύγουν με μισθωμένο όχημα ωστόσο οι αστυνομικοί εγκλώβισαν και προχώρησαν στη σύλληψη 31χρονου συνεργού τους.

Ο Ρομά παραδέχτηκε τις εγκληματικές προθέσεις της συμμορίας που συμμετείχε από κοινού με τους ομόφυλούς τους, να ληστέψουν τους ηλικιωμένους, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμερίσματα στην περιοχή της Καλλιθέας.

Σε βάρος των πέντε Ρομά σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία ενώ αναζητούνται οι τέσσερις συνεργοί του ενώ ερευνάται το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της συμμορίας των Ρομά με έδρα το Ζεφύρι.