Λάρισα: «Παρατηρήσαμε την ιδιαίτερη σπουδή συνδικαλιστικών της αριστεράς, έσπευσαν να βγάλουν καταδικαστική απόφαση πριν το πόρισμα της ανάκρισης»

Με αφορμή το περιστατικό με τον ανήλικο σε πάρκο Αγίου Αντωνίου Λάρισας, τρείς εκλεγμένοι συνδικαλιστές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, αποδίδουν προσπάθεια στοχοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνδικαλιστικές παρατάξεις της αριστεράς

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι  Θανάσης Φούντας, Δάφνη Μπατσίλα και Κώστας Κωστόπουλος, σημειώνουν, «Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σε πάρκο της Λάρισας και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητή επισημαίνουμε τα εξής,

Καταρχήν εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Όπως έγινε γνωστό υπάρχει σε εξέλιξη εσωτερική ανακριτική διαδικασία στην Ελληνική αστυνομία και πιστεύουμε ότι θα αποδοθούν ευθύνες όπου υφίσταται παράβαση του νόμου. Ζητούμε γρήγορη και απόλυτη διαλεύκανση του περιστατικού. Ούτως ή άλλως είναι φυσικό να είναι ιδιαίτερα αυξημένη η ευαισθησία όλων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.

Ταυτόχρονα όμως παρατηρήσαμε και την ιδιαίτερη σπουδή κάποιων συνδικαλιστικών παρατάξεων της αριστεράς, εξαιτίας του αναφερόμενου περιστατικού τραυματισμού, να στοχοποιήσουν εσκεμμένα συλλήβδην την Ελληνική Αστυνομία. Έσπευσαν να βγάλουν καταδικαστική απόφαση πριν ακόμη υπάρξουν επίσημες μηνυτήριες καταγγελίες και πριν το πόρισμα της ανάκρισης. Είναι γνωστή σε όλους φυσικά η επιλεκτική τους ευαισθησία . Εμείς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τους ακολουθήσουμε στην προσπάθεια απαξίωσης ενός θεσμού, που οι Έλληνες εμπιστεύονται με συντριπτικά ποσοστά ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις .

Οι αστυνομικοί είναι σκληρά εργαζόμενα παιδιά του λαού, χθεσινοί μαθητές μας, προερχόμενοι οι περισσότεροι από φτωχές οικογένειες. Είναι καθημερινοί ανώνυμοι συμπολίτες μας, οι οποίοι στα πλαίσια της δικαιοδοσίας που τους παρέχουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, πολλές φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή τους , νύχτα και μέρα διασφαλίζουν την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Αυτονόητο είναι ότι οι οποιεσδήποτε συμπεριφορές τους εκτός του νομικά κατοχυρωμένου πλαισίου είναι αδικαιολόγητες, καταδικαστέες και πρέπει να τιμωρούνται. Οι μεμονωμένες όμως περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αμαυρώσουν την τεράστια και πολυεπίπεδη προσφορά των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας στην κοινωνία.

Αυτονόητη όμως θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι και η καταδίκη από όλους μας της λεκτικής και σωματικής βίας, που υφίστανται πολλές φορές οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει τους κανόνες της και τις άμυνές της. Δεν εκβιάζεται. Οι παράνομες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές και τις καταδικάζουμε από όπου κι αν προέρχονται».

__________________________________

* onlarissa.gr