Ηλιόπολη: Θύμα διάρρηξης προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε κινητοποίηση του Δήμου

Στα μέσα κοινωνικής δυκτύωσης, περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία της, με τη διάρρηξη στην οικία της και ζήτηση από το Δήμαρχο της πόλης της, να ασχοληθεί με την εγκληματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής

Η κάτοικος της περιοχής της Ηλιούπολης βίωσε ληστεία σε διάρρηξη της οικίας της και προχώρησε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, παραθέτοντας την αγωνία και τη λύπη της για όσα βίωσε και απευθύνθηκε δημόσια στον Δήμαρχο Ηλιούπολης, Γιώργο Χατζηδάκη ζητώντας την παρέμβασή του. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, απευθύνθηκε προσωπικά στις Αστυνομικές Αρχές ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στον τομέα της ασφάλειας της πόλης.

«Την ανάρτηση της συγκεκριμένης κυρίας, την αντιμετωπίσαμε ως ένα κοινωνικό θέμα, που απασχολεί τους δημότες μας. Κάθε πολίτης μετά από την παραβίαση και τον βανδαλισμό του επαγγελματικού ή οικογενειακού χώρου του, νιώθει αγανάκτηση, αλλά και φόβο για την ασφάλεια και τη ζωή, τη δική του και των παιδιών του. Έχει δίκιο η συγκεκριμένη κυρία, γιατί ο καθένας από εμάς το ίδιο θα ένιωθε και το ίδιο θα έλεγε, εάν κινδύνευε η περιουσία και η ζωή του. Είμαι στο πλευρό κάθε συμπολίτη, που απαιτεί να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του, στη δουλειά του και στον δημόσιο χώρο της πόλης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης.
Αναφερόμενος στις πρώτες κινήσεις του, ο Γιώργος Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «Άμεση ήταν η πρόσκλησή μου προς τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιούπολης για να συζητήσουμε τα βήματα, που από κοινού μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της ασφάλειας της πόλης. Συζητήσαμε διεξοδικά την κατάσταση, με τα στατιστικά δεδομένα να δείχνουν γενικά την υποχώρηση των δεικτών παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην περίοδο της πανδημίας, με εξαίρεση τις κλοπές και τις διαρρήξεις. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε μια διευρυμένη σύσκεψη για το πρόβλημα αυτό. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει υλικοτεχνικά την Αστυνομία, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει έγκαιρα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της«

»Ως δήμος ζητήσαμε από το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και από την ΓΑΔΑ την αύξηση της εποχούμενης περιπολίας στην πόλη, για την πρόληψη της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Από εκεί και πέρα, υπάρχει πρόβλεψη για ανάθεση σε ιδιωτική υπηρεσία σεκιούριτι, ώστε δύο περιπολικά με άοπλο πλήρωμα φυσικά, να περιπολούν για να προστατεύσουν κοινόχρηστους χώρους τη νύχτα. Γιατί υπάρχει και αυτό το πρόβλημα, των βανδαλισμών σε δημόσιους χώρους, σε δημοτικές εγκαταστάσεις, σε πάρκα, σε πλατείες, σε παιδικές χαρές. Μόνο το 2020 μας στοίχισαν 300.000 ευρώ αυτοί οι βανδαλισμοί. Θα περιπολεί λοιπόν η ιδιωτική Αστυνομία σε όλη την πόλη από τις 12 τη νύχτα έως τις 5 το πρωί, προς αποτροπή τέτοιων φαινομένων και σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο σε ιδιωτικό χώρο ή ακόμη και μια εγκληματική συμπεριφορά, να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία για να επέμβει» συμπλήρωσε, ενώ διευκρίνισε ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα «λόγω των καθορισμένων από τον Νόμο αρμοδιοτήτων της, αλλά και του ωραρίου της» αλλά μπορεί «να συμβάλλει αποτρεπτικά και να ενισχύσει την αίσθηση ασφάλειας».

Ενώ επεσήμανε, ότι «στην αρχή της πανδημίας οι κλοπές και οι διαρρήξεις είχαν μειωθεί, αφού ο κόσμος παρέμενε σπίτι του», ωστόσο «και με άλλους συναδέλφους δημάρχους που το συζητάμε αυτό, έχουν αυξηθεί πάλι οι διαρρήξεις, κυρίως καταστημάτων, αφού παραμένουν κλειστά για μεγάλο διάστημα. Χρειάζονται αποφάσεις σε επίπεδο πολιτείας, γιατί φοβάμαι πως με μια πιθανή οικονομική κρίση, που μπορεί να προκύψει μετά την πανδημία, ενδεχομένως τα φαινόμενα αυτά να ενταθούν», κατέληξε.