Λάρισα: Με επιθέσεις κατά αστυνομικών … τερματίστηκε η κατάληψη

Το κτήριο ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, τελούσε υπό κατάληψη και είχε γίνει και παλαιότερα επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης

Με δύο τραυματίες αστυνομικούς, ολοκληρώθηκε (31/10) η αστυνομική επιχείρηση εκκένωση κτηρίου επί της οδού Τζαβέλλα 52 στη Λάρισα, που τελούσε γαι επτά έτη υπό κατάληψη. Το κτίριο παραδόθηκε στη διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, ως κάτοχος ιδιοκτησία του ακινήτου και ανέλαβαν συνεργεία εργασίες ανακατασκευής.

Στο χώρο της κατάληψης συνελήφθησαν οχτώ άτομα- δύο γυναίκες και έξι άνδρες- εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Στη συντονισμένη επιχείρηση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, της ΟΠΚΕ Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και των Διμοιριών Υποστήριξης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας»

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει, «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».