Λαμία: Θυρανοίξια στο Ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, στην έδρα της 7ης ΕΜΑΚ

Χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών τελέστηκαν τα Θυρανοίξια στο Ιερό παρεκκλήσι, στην έδρα της 7ης ΕΜΑΚ στη Λαμία

Στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, όπου στεγάζεται η 7η ΕΜΑΚ, τελέστηκε ο Αγιασμός Θυρανοιξίων (30/10) του Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, της 7ης ΕΜΑΚ του ΠΣ.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών έκανε αναφορά στο σημαντικό έργο που προσφέρει η 7η ΕΜΑΚ, . Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, υπενθύμισε την αποστολή του ΠΣ, και ανέφερε εμφατικά, ότι θα είμαστε πάντα και κάθε στιγμή δίπλα στον πολίτη.

Στη τελετή που ακολούθησε, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας τίπμησε τα στελέχη και τους διασώστες της 7ης ΕΜΑΚ προσέφερε στον Κώστα Χαϊδή την εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας και στο Διοικητή Χρήστο Πλουμάκη την εικόνα του Αγίου Βησαρίωνα του Αγαθωνίτη.

Το ιερό παρεκκλήσι στις εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ είναι δωρεά των Γιώργου Καβάλλα, Παναγιώτας Παϊσίου και Νικολάου Σαββίδη.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, ανέφερε γαι την τελετή, «Με ιδιαίτερη χαρά παραβρεθήκαμε στα Θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου, αφιερωμένο στους Αγίους Προστάτες του Π.Σ. “Τρεις Παίδες εν Καμινω”, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κκ Συμεών, ο οποίος αποκάλεσε το επάγγελμα του πυροσβέστη διακόνημα για τον Έλληνα πολίτη και να συγχαρούμε τον Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ για την τέλεια οργάνωση της εκδήλωσης».