Λαμία: Προφυλακιστέος ο Χρήστος Μπαλαντίνας- “Τη σκότωσα γιατί μου είπε να χωρίσουμε”

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο 39άχρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 45άχρονης Θώμης Κουμπούρα, κρίθηκε προφυλακιστέος, με την ολοκλήρωση της απολογιας του.

Σχεδόν επί τέσσερις ώρες ο 39άχρονος, παρέθετε τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα, για τα κίνητρα του, κατηγορούμενος για φύσικη αυτουργία στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα  (28/12).

Ο Χρήστος Μπαλαντίνας, φέρεται να υποστήριξε, ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την παιδοψυχίατρο, και όταν του ζήτησε να χωρίσουν, ενώ ο ίδιος επιθυμούσε να προχωρήσει η σχέση τους σε οικογένεια, θόλωσε το μυαλό του -όπως ανέφερε. Υποστήριξε ότι η παιδοψυχίατρος του κοινοποίησε ότι θα συνέχιζε στο φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις” καθώς πρόσφατα τον είχαν καθαιρέσει από Πρόεδρο της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλίας. Ενώ φέρεται ο δράστης να ζήτησε “συγγνώμη” από τον αδελφό της Θώμης Κουμπούρα, Κώστα, με τον οποίο, όπως φέρεται να σημείωσε, είχε φιλική σχέση και για τον εαυτό του εκτίμησε ότι του αξίζει η θανατική ποινή για την πράξη του, αφού «δε μπορείς να αφαιρέσεις μια ζωή, την οποία δεν μπορείς να αντικαταστήσεις».

Αναμένεται το φυλακιστήριο για τον 39άχρονο Χρήστο Μπαλαντίνα, προκειμένου  (05/01) να προσδιοριστεί ο χώρος κράτησής του και να ολοκληρωθεί η μεταγωγή του στο Σωφρονιστικό Κατάστημα .

Λεωνίδας Κουμπούρας, συνήγορος: “Παραμένει σε σύγχυση. Παράφρων δεν μπορεί να ελέγξει το συναίσθημά του”, περιγράφει ο συνήγορός του, το δράστη

Σύμφωνα με το συνήγορο του 39άχρονου το κίνητρο του δράστη, ήταν ερωτικό σε συνδυασμό με τη διαφορά απόψεων για τον πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις”, στον οποίο μετείχαν δραστήρια δράστης και θύμα.

«Ομολόγησε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αρνήθηκε αρχικά όλες τις κατηγορίες και στη συνέχεια ομολόγησε… Διευκρίνισε τα αίτια που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη. Μίλησε για την ερωτική απογοήτευση, για την αποπομπή του από τον φορέα και όλα τα ζητήματα που αφορούσαν την ερωτική του σχέση με την παιδοψυχίατρο…

Από τα στοιχεία της δικογραφίας δε μου μένει αμφιβολία ότι και η οικογένειά της γνώριζε την ερωτική σχέση που είχε (το θύμα) με τον εντολέα μου….” ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος Λεωνίδας Κουμπούρας.

“Η άτυχη θανούσα διέκοψε τον δεσμό της το συγκεκριμένο βράδυ με τον εντολέα μου, λέγοντάς του ότι δε μπορούν να συνεχίσουν από τη στιγμή που έχει καθαιρεθεί. Η ίδια επιθυμούσε να μείνει στη σχέση της, γιατί υπήρχε και παράλληλος δεσμός… Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει χαρακτηριστικά παραφροσύνης. Δεν δικαιολογούνται αυτά τα χτυπήματα από έναν λογικό άνθρωπο.

Θεωρώ ότι όλα τα άτομα που εμπλέκονται και συνδέονται με τέτοιες οργανώσεις, πολλές φορές παρασύρονται από τη μεθοδολογία και από μια πλύση εγκεφάλου που γίνεται στα μέλη και αν υπάρχει ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο μπορούν να οδηγηθούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις… Είναι ταγμένος στο σκοπό της συγκεκριμένης ομάδας”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο συνήγορος του Χρήστου Μπαλαντίνα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θέμης Σοφός ζήτησε να ελεγχθούν και άλλα πρόσωπα της “Ελλήνων Συνέλευσις”, με προσδιορισμό στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα.
“Πώς είναι δυνατόν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης να δίνει συνεντεύξεις την επόμενη μέρα του θανάτου και να λέει την ώρα θανάτου της Θώμη από τη στιγμή που ούτε η ίδια η αστυνομία δεν γνώριζε. Θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος κι άλλων προσώπων στην υπόθεση και θα πρέπει με επιχειρήματα και αποδείξεις να κληθούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους αυτά, ειδάλλως θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Μήπως η Θώμη εξέφρασε εκείνο το βράδυ την επιθυμία της να αποχωρήσει από την οργάνωση και από τη ζωή αυτού του ανθρώπου και έτσι λοιπόν τη σκότωσε» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Θωμης Κουμπούρα, Θέμης Σοφός.