Χίος: Τους ενόχλησε η σημαία (Video)

Την παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου προκάλεσε η καταγγελία ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο κέντρο της πόλης. Συμφωνα με την καταγγελια του, λαθρομετανάστες, κατέβασαν και βανδαλισαν (έσκισαν) την Ελληνική Σημαία που είχε σε ιστό έξω από το κατάστημά του επί της οδού Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το βιντεοληπτικό υλικό που κατέθεσε στις Αρχές, διακρίνεται αρχικά ένας άνδρας να επιχειρεί να κατεβάσει τη σημαία που βρίσκεται στον ιστό. Λιγη ωρα αργότερα επιστρέφει απο κοινού με έτερο άτομο, κατάφεραν να κατεβάσουν τη σημαία και να την πάρουν μαζί τους.

«Το περιμέναμε ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, μία ώρα αφού κλείσαμε, ήρθαν αυτοί οι «φιλοξενούμενοί» μας και έκαναν αυτό που έκαναν. Προσπαθούσαν να τη σκίσουν. Τελικά την πήρανε και λογικά ή την κάψανε ή την πετάξανε. Γι’ αυτό το σύμβολο έχουν σκοτωθεί τόσοι άνθρωποι και έχει χυθεί τόσο αίμα και φθάσαμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε στον «π» ο υπάλληλος του πρατηρίου, Δημήτρης Λοϊζος.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, ενω διεξάγεται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Ήταν η δήλωση πριν από περίπου 15 ημέρες του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, «Η σημαία που αγοράζουμε ως ιδιώτες δεν μπορεί να θεωρείται εθνικό σύμβολο», που ειχε εξοργίζοντας τους πάντες.

_____________

* με πληροφοριές ρεπορταζ- Παντελής Φύκαρης/ politischios.gr