Κουκάκι: Έρευνες για … ΟΛΑ- “Έχτιζαν” βόμβα .. έλειπε ο πυροκροτητής

Οι έρευνες για τις επαφές και τους συνδέσμους που διατηρούσαν οι τρεις συλληφθέντες  είναι σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική

Με στοιχεία που συνδέουν τη δράση των τριών συλληφθέντων ((24/09) στο Κουκάκι και τα Πετράλωνα με ενέργειες της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α), το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο συνεχίζει τις έρευνες ενώ είναι σε εξέλιξη η εργαστηριακή εξέταση και ανάλυση των ευρημάτων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Για την Αντιτρομοκρατική η διασύνδεση των τριών με την “Ο.Λ.Α” είναι δεδομένη, ωστόσο τα ευρήματα θα στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αναζητούνται επίσης τρία με τέσσερα άτομα τα οποία διαφεύγουν της σύλληψης, καθώς έχει προκύψει συμμετοχή τους σε προπαρασκευαστικές δράσει της ΟΛΑ τον περασμένο Νοέμβριο , στην εμπρηστική ενέργεια με “αναρριχητές” στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Σταθμό Λαρίσης (01/11 2019-02.34) επί της οδού Θεόδωρου Δηλιγιάννη 50 . Από την Αντιτρομοκρατική, είχαν συλληφθεί δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν σχετικά εντάλματα σύλληψης καθώς διαπιστώθηκε η συμμετοχή τους σε εκείνη την επίθεση, με τους δράστες να έχουν σηκώσει πτυσσόμενες σκάλες εξωτερικά του κτηρίου και με διάρρηξη απέρριψαν στο εσωτερικό του αυτοσχέδιους εκρηκτικούς εμπρηστικούς μηχανισμούς , που είχε ως αποτέλεσμα τον εμπρησμό των γραφείων.

“Ορφανά” DNA και αποτυπώματα στην αποθήκη στο Κουκάκι

Από τη βαλλιστική εξέταση, προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στα Πετράλωνα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή ποινική ενέργεια, ενώ στη ΔΕΕ συνεχίζεται η ανάκτηση δεδομένων από τα ψηφιακά πειστήρια τα οποία κατασχέθηκαν στο ενδεχόμενο να υπάρχει υλικό το οποίο να παραπέμπει σε ενέργειες της Ο.Λ.Α.. Από τα ευρήματα στα 14τμ της αποθήκης στο Κουκάκι, τα 11, 2 κιλά εκρηκτική ύλη (αμμωνίτιδα), και τους πυροκροτητές με ακροφύσια, αποδίδεται από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ότι τα μέλη της Οργάνωσης είχαν “χτίσει” την αυτοσχέδια εκρηκτική κατασκευή και από την ολοκληρωμένη συνδεσμολογία, απέμενε η μπαταρία και το ρολόι. Η εκρηκτική ύλη παραπέμπει σε δύο ενέργειες, στην ατελή βόμβα του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και στην ισχυρή έκρηξη στον Τ/Σ  ΣΚΑΙ .

Για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο η “Ο.Λ.Α” είναι η συνέχεια της Οργάνωσης του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα, “Επαναστατικός Αγώνας”, με τη σύμπραξη, αντιεξουσιαστών και ποινικών – εντός και εκτός φυλακής – με τους “Ληστές του Διστόμου” και τους “Ληστές με τα μαύρα”, καθώς καιι σύνδεσμο μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, από τον χρονικά ταυτόσημο εγκλεισμό του Βασίλη Παλαιοκώστα με τον 42άχρονο , ο οποίος είχε συλληφθεί για τον εμπρησμό οχημάτων ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι το 2004.