Τα χτυπήματα της «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών»- Βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις μέχρι σήμερα

Απρόβλεπτοι και επικίνδυνοι με μεγάλη δυναμική ισχύος από την κατοχή εκρηκτικών και πολεμικού υλικού τα μέλη της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών

Αν αναμονή της βαλλιστικής και των αποτελεσμάτων DNA για την ταυτοποίηση της τρομοκρατικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται οι συλληφθέντες στο Κουκάκι (23/09) , ενεργά στελέχη στο ένοπλο αντάρτικό πόλης, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, βλέπει την πιθανότητα την «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών», γνωστή και ως ΟΛΑ

Η ΟΛΑ διαθέτει βαρύ οπλισμό, αντιαρματικά RPG, kalashnikovs, εκρηκτική ύλη ANFO

Η ΟΛΑ θεωρείται από το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ως μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα

14-01- 2013: Στόχο τα τότε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Στις 2.30 τα ξημερώματα τρομοκράτες αποβιβάστηκαν από αυτοκίνητο και γάζωσαν το κτίριο με βολίδα να προκαλεί διάτρηση στο τζάμι του γραφείου του –τότε- πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Οι βολίδες ταυτοποιήθηκαν σε καλάσνικοφ και σε δεύτερο όπλο «magnum 38 special».
30-12-2013: Περισσότερους από 60 κάλυκες από δύο kalashnikovs περισυνέλλεξε η ιχνηλάτηση έξω από την οικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Κατά την επίθεση ο αστυνομικός-φρουρός μέσα στο κουβούκλιο χωρίς να τον τραυματίσουν.

12-01-2014: Η ρουκέτα της «ΟΛΑ» είχε στόχο τις εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να πλήξουν τα γραφεία της εταιρείας και υπολείμματα είχαν εντοπιστεί σε παρακείμενο χώρο μετά από κείμενο ανάληψης της οργάνωσης που κατηγορούσε τις Αρχές για αποσιώπηση της επίθεσης..

12-12-14: Σε μια νύχτα με έντονη κακοκαιρία, δύο ένοπλοι γάζωσαν στις 3.00 τα ξημερώματα το κτίριο της Ισραηλινής πρεσβείας επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό. Στο χώρο περισυνελλέγησαν 54 κάλυκες από δύο kalashnikovs όπλα «σφραγίδες» της «ΟΛΑ» με τις κάμερες να έχουν αποτυπώσει την επίθεση σε 10 δευτερόλεπτα.

24-11-15: Έκρηξη βόμβας είχε προκαλέσει εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε μία εβδομάδα μετά η ΟΛΑ με προκήρυξη στο λόφο του Στρέφη μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε καφάο της ΔΕΗ.

22-12-2017: Η ισχυρότατη έκρηξη αναστατώνει το κέντρο της Αθήνας, καθώς οι τρομοκράτες είχαν πυροδοτήσει τον αυτοσχέδιο μηχανισμό μεγάλης ισχύος έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Στις 02:50 με προειδοποιητικό τηλεφώνημα άγνωστο σε ιστοσελίδα είχε ενημερώσει για την πυροδότηση της βόμβας στο Εφετείο με χρονικό περιθώριο 40 λεπτά οπότε και σημειώθηκε η έκρηξη. Στην παρουσία σκοπού ο συνεργός και οδηγός στο όχημα διαφυγής των τρομοκρατών είχε πυροβολήσει σε βάρος του χωρίς να τον τραυματίσει ώστε να τον αποτρέψει να τους καταδιώξει. Το όχημα διαφυγής τους είχε εντοπισθεί καμένο στα Εξάρχεια

17-12-2018: Η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στο Φάληρο, κρίθηκε ως χτύπημα υψηλού ρίσκου με τους δράστες να έχουν προσχεδιάσει οργανώσει και εκτελέσει ένα χτύπημα χωρίς τραυματίες αλλά με σοβαρές υλικές ζημιές. Σε συνδυασμό και με τα προηγούμενα χτυπήματα, δείχνουν το επικίνδυνο της δράσης των μελών της Οργάνωσης.