Αντιτρομοκρατική: Συλλήψεις στο αντάρτικο πόλης- Είχαν εμπλοκή στην απαγωγή του Γ.Μυλωνά και συσχετισμό με το Β.Παλαιοκώστα

Επιχείρηση στο Κουκάκι από την Αντιτρομοκρατική, εντοπίσθηκαν όπλα και εκρηκτικά με τρεις συλλήψεις με εμπλοκή στο ένοπλο αντάρτικο πόλης

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη, από το απόγευμα της Τετάρτης (23/09), στην Αθήνα με τον εντοπισμό γιάφκας με εκρηκτικά στο Κουκάκι. Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν συλληφθεί δύο άνδρες 42ετών και 38χρόνων, καθώς 36άχρονη – φίλη του- οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών και υλικό την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ).

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από τη Δ.Α.Ε.Ε.Β η  έφοδος σε οίκημα επί της οδού Αναστασίου Ζήνη 16 στο Κουκάκι, κατασχέθηκε πλήθος  εκρηκτικά για κατασκευή βομβών- μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, και ποσότητα εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες kalashnikovs- καθώς πλήθος ψηφιακά ευρήματα, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στην Εγκληματολογική Υπηρεσία προς εξέταση.

Το χώρο είχε ενοικιάσει ο 42άχρονος Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην απαγωγή του τέως προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Γιώργου Μυλωνά, στη Θεσσαλονίκη τον οποίο είχαν απελευθερώσει αφού τους είχαν καταβληθεί €10.8εκτ ως λύτρα, και συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα. Από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ο 42άχρονος φέρεται να είχε νοικιάσει το χώρο στο Κουκάκι, ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου με έδρα την Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια και είχε στις εκδόσεις του, το βιβλίο του Βασίλη Παλιοκώστα.

Σε σπίτι, όπου ακολούθησε έρευνα, στα Πετράλωνα, συνελήφθη ο 38άχρονος ο οποίος από κοινού με την 36άχρονη φίλη του κινούνται στο αντάρτικο πόλης, ενώ κατασχέθηκαν και δύο πιστόλια.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

Ενδείξεις -σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές- αποδίδουν στους τρεις συλληφθέντες εμπλοκή με τις δράσεις του ένοπλου αντάρτικου πόλης της ΟΛΑ , ως σύνδεσμος με οργάνωση της νέο τρομοκρατίας . Η ΟΛΑ θεωρείται από το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ως μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα. Μαρτυρίες είχαν προσφέρει στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο πληροφορίες για τη συμμετοχή γυναίκας στις δράσεις της, σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις- στην Ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- με την πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί και απο τις καταγραφές σε βιντεοληπτικό υλικό από τα σημεία των επιθέσεων .

Σε εξέλιξη κατ’ οίκον έρευνες σε τέσσερα οικήματα σε Νέα Ιωνία, σε καφενείο -βιβλιοπωλείο στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη- του Πολύκαρπου Γεωργιάδη-, καθώς και σε διαμέρισμα στα Άνω Πετράλωνα και στην επαρχία- με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ – .