Κολωνός: Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν καταδρομική στο Α.Τ και τους απώθησαν δυνάμεις Μέτρων Τάξης- Τραυματίες Αστυνομικοί

Σε καταδρομική συγκέντρωση που επιχείρησαν αντιεξουσιαστές  στο Α.Τ. Κολωνού ακολούθησε συμπλοκή με τις Αστυνομικές δυνάμεις Μέτρων Τάξης, με τέσσερις  Αστυνομικού τραυματίες στο 401ΓΣΝ

Οργανωμένη ομάδα περίπου 50αντιεξουσιαστών συμμετείχαν σε πορεία με αφορμή την 6η Δεκέμβρη, φωνάζοντας συνθήματα και απορρίπτοντας τρικάκια ενάντια στην ¨κρατική καταστολή” , επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ΑΤ Κολωνού (05/12-18.20) Ωστόσο σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες και τα Τμήματα λόγω των ημερών υπάρχουν σε ανάπτυξη Μέτρα Τάξης σε αποτροπή ενεργειών και επιθέσεων . Όπως καταγγέλλουν στο NantiaReport.gr οι Αστυνομικοί οι αντιεξουσιαστές «είχαν πρόθεση να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα . Είχαν στρατιωτική οργάνωση και σχηματισμό και κρατούσαν στρατιωτικά μαχαίρια!»

Η έγκαιρη άφιξη των Αστυνομικών πληρωμάτων της ΔΙΑΣ είχε αποτέλεσμα καθώς κατάφεραν να βρεθούν αντιμέτωποι με περίπου 80 οργανωμένους αντιεξουσιαστές, και με την ενίσχυση των δυνάμεων Τάξης, τους απώθησαν. Το “τάγμα εφόδου” επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς με ρίψεις αντικειμένων με τις δυνάμεις να ενεργούν απώθηση προς το σταθμό ΜΕΤΡΟ Σεπόλια .

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, τέσσερις Αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, και μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, εκ των οποίων δύο με σοβαρά τραύματα .

Στο ΑΤ Κολωνού κατά τη 17η Νοέμβρη μέρα από επίθεση σε βάρος Αστυνομικών είχε συλληφθεί μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ακολούθησαν επεισόδια από αλληλέγγυους και άτομα του “χώρου”. Σε ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα σε αυστηρή επιτήρηση παραμένουν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ ενόψει της 6ης Δεκέμβρη περιμετρικά των Αστυνομικών Υπηρεσιών και Τμημάτων μετά και την απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση συναθροίσεων.