Μέτρα ΕΛ.ΑΣ ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και όπου κρίνεται, ενόψει της 6ης Δεκέμβρη και των καλεσμάτων σε συγκεντρώσεις

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα Μέτρα Ταξης ενόψει της 6ης Δεκέμβρη «κλείδωσε» στη μεγάλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Μέτρα και διάθεση του προσωπικού ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες και όπου αυτές προκύψουν, περιλαμβάνει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ ενόψει της 6ης Δεκέμβρη και των δύο καλεσμάτων που έχουν απευθύνει μέχρι στιγμής, παρατάξεις της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και των αλληλέγγυων” όλων των απόψεων. Αν και βρίσκεται σε ισχύ απόφαση για απαγόρευση εκδηλώσεων και συγχρωτισμού στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν “ανταρσίες” και “αρνητές “. Άλλωστε όπως σημειώνουν στο NantiaReport.gr πηγες της ΕΛΑΣ “η προσπάθεια να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κάτω πλευρά της πλατείας Συνταγματος το απόγευμα της Παρασκευής (04/12) ήταν μια “δοκιμή” και ένα “μέτρημα ” της ανταπόκρισης της Αστυνομίας “, εξηγούν.

Επί πΟΔΟΣ θα βρεθεί και πάλι η νέα ομάδα των Αστυνομικών διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από Υπηρεσίες Ασφαλείας θα διαθέτουν σε σημεία του κέντρου- Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ μεταξύ άλλων-, ομάδες ελέγχου και συλλήψεων με δυνατότητα ταχείας επέμβασης, καθώς επίσης και όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις των πληρωμάτων.  Έλεγχοι θα διεξάγονται σε πεζούς και επιβαίνοντες σε δίκυκλα και οχήματα καθώς το μετρο ελέγχου των άσκοπων μετακινήσεων,  εξακολουθεί να είναισε ισχύ. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων  από νωρίς θα βρίσκονται Εισαγγελείς, ενώ απευθείας εικόνα θα μεταδίδουν τα drones, και τα  ελικόπτερα της ΕΛΑΣ. Σε συνδρομή των δυνάμεως Τάξης και τα υδροφόρα οχήματα της Αστυνομίας θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (04/12) στη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παραβρέθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δίνοντας σαφές στίγμα στους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την έκβαση των Μέτρων Τάξης κατά την επερχόμενη 6η Δεκέμβρη, καθώς λάθη σε αυτή την συγκυρία δεν θα είναι αποδεκτά.

Οπως σημειώνεται η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί καθώς δεν θα επιτραπεί η διεξαγωγή πορείας απο την Αστυνομία, ενώ στο ενδεχόμενο να υπάρξουν ενέργειες από μενεονωμενα η οργανωμένα άτομα να συγκεντρωθούν, σε εφαρμογή των διατάξεων θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για στην παραβίαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, που αφορούν τη διασπορά του Covid-19.

Απόφαση της Ηγεσίας της ΕΛΑΣ ωστόσο όπως σημειώνεται ειναι οι δυνάμεις να ακολουθήσουν κλιμακωτή αντίδραση και καταστατική ανταπόκριση στην έσχατη περίπτωση και αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια με αφετηρία του διαλόγου, οι ρίψεις νερού και ήπια χρήση χημικών από τις δυνάμειςτης ΔΑΕΑ ώστε οι συγκεντρώσεις να αποτραπούν.