Τέσσερις συλλήψεις για την επίθεση στο ΑΤ Κολωνού- Σε αντίποινα για σύλληψη σε επίθεση ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πέτρες σε Αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ

Επιτέθηκαν με πέτρες σε βάρος αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνελήφθη ένας εκ των δραστών και σε αντίποινα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών

Οργανωμένη επίθεση από ομάδα περίπου 40  ατόμων του “χώρου” , “αλληλεγγυων” και συγγενείς του 24άχρονου ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο οποίος συνελήφθη για επίθεση σε βάρος Αστυνομικών και οδηγήθηκε κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.

Οι συγκεντωθέντες προπηλάκισαν, εξύβρισαν και επιχείρησαν να τραυματίσουν με σωματική βία και απορρίπτοντας μεταλλικά αντικείμενα τους Αστυνομικούς οι οποίοι είχαν αναπτυχθείσε Μέτρα Ταξης εξωτερικά της Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Στα επεισόδια συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο πατέρας και η 22άχρονη αδελφή του 24χρονου μέλους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Με εντολή Εισαγγελέα ο πατέρας του 24άχρονου, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, λόγω λιποθυμικού επεισοδίου στην ένταση από τις συλλήψεις των παιδιών του.

Νωρίς το μεσημέρι (17/11) οργανωμένη ομάδα ατόμων του ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιτέθηκε με πέτρες σε Αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ, στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ Σεπολίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Τα άτομα αποχώρησαν τρέχοντας με τους Αστυνομικούς να συλλαμβάνουν εξωτερικά πολυκατοικίας ο 24άχρονος μεταξύ των δραστών της επίθεσης.

Σε βάρος του 24άχρονου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δικογραφία, για σωματικές βλάβες, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και των διατάξεων περί κορωνοϊού.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και το πρωί της Τετάρτης (18/11) πρόκειται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Αθηνών.