Κέρκυρα: Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται φρουρούμενος ο “δράκος του Κάβου”- «Κρυβόμουν στο δάσος»

Η επιχείρηση για την ανάσυρσή του από τη χαράδρα, διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες

Ο μέχρι χθες καταζητούμενος για 14ημέρες αποκαλούμενος ως «βιαστής του Κάβου» Δημήτρης Ασπιώτης, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, όταν ντόπιοι τον αναγνώρισαν στην παραλίαι του Άη Γόρδη Νότου . Στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 200μέτρων και φρουρούμενος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα ενώ κατά την διακομιδή του είχε εσωτερική αιμορραγία σε ζωτικό όργανο η οποία αντιμετωπίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο στην Κέρκυρα, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, φέρεται ο 47άχρονος να υποστηρίζει ότι «Έπρεπε να είχα παραδοθεί από την πρώτη στιγμή», καθώς το διάστημα για το οποίο ήταν σε εξέλιξη έρευνες αναζήτησής του, φέρεται να έχει υποστηρίζει ότι «Κρυβόμουν μέσα στο δάσος».

Ο 47άχρονος κατηγορείται για αρπαγή και βιασμό της 34άχρονης Αλβανής, και εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης της Ανακριτικής Αρχής Κέρκυρας. Η 34άχρονη Αλβανή, εντοπίσθηκε ύστερα από αναγγελία εξαφάνισης (08/05) του 32άχρονου ομοεθνή συντρόφου της, καθώς όπως από κοινού υποστήριξαν, το προηγούμενο βράδυ τους είχε επισκεφτεί στο σπίτι τους όπου και κοιμήθηκαν, ενώ την επόμενη ημέρα όταν τους αναζήτησε, διαπίστωσε ότι η σύντροφός του δεν είχε επικοινωνία μαζί του, και ανησύχησε.

Στην κατοχή του Δημήτρη Ασπιώτη και στην ευρύτερη περιοχή στην οποία είχε καταφύγει, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, όπως τόνισε και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας Αστυνομικού, Ματθαίος Γιαννούλης, κατέσχεσαν ένα οπλισμένο κυνηγετικό μονόκαννο όπλο, φυσίγγια, μαχαίρια, σουγιάδες καθώς και εξοπλισμό διαβίωσης στην ύπαιθρο. Επιπλέον, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας (PowerBank), δύο κατσαβίδια, φωτιστική λάμπα ελαίου, μικρός προβολέας και επαναφορτιζόμενος φακός χειρός, ηλιακό πάνελ παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδια φόρτισης κινητών, τρεις φορτιστές κινητών τηλεφώνων, μικρό χρηματικό ποσό, σακίδιο πλάτης παραλλαγής και ένας υπνόσακος, ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο καθώς και ρουχισμός, βρέθηκαν μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του εντοπισμού του δράστη.