Αγ.Πέτρος, Λευκίμμης: Αναζητήσεις για το “δράκο του Κάβου”- Είχε αποφυλακιστεί 47 χρόνια νωρίτερα με το Ν.Παρασκευόπουλου

Χωρίς αποτέλεσμα οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του παρά τις έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας

Σε καλύβα, στην περιοχή Αγίου Πέτρου Λευκίμμης Κέρκυρας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, εντοπίσθηκε (09/05) από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 34άχρονη Αλβανή την οποία αναζητούσαν καθώς είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της , από το σύντροφό της.

Ως δράστης αναζητείται με ονομαστική καταγγελία στα στοιχεία του, ο 47άχρονος -σήμερα – Δημήτρης Ασπιώτης , επονομαζόμενος ως «δράκος της Λευκίμμης» . Ο Δημήτρης Ασπιώτης παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010, καταζητούμενος ως δράστες βιασμών που είχε διαπράξει στον Κάβο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το 2012 καταδικάζεται σε 53 έτη ποινή κάθειρξης, για τρεις βιασμούς νεαρών τουριστριών από τη Βρετανία υπό την απειλή μαχαιριού στο δάσος στον Κάβο Λευκίμης της Κέρκυρας από το 1997 έως το 2005, ο ίδιος είχε αποδεχθεί και ομολογήσει τους δύο βιασμούς. Η υπερασπιστική του θέση στο Δικαστήριο ήταν ότι για τους βιασμούς και τις κλοπές από τα θύματά του, γιατί καμία γυναίκα δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και δεν είχε άλλη επιλογή «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εποχής. Αποφυλακίστηκε 42χρόνια νωρίτερα, στις 5 Νοεμβρίου του 2018, με τις διατάξεις του “Νόμου Παρασκευόπουλου” της προηγούμενης Κυβέρνησης .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανική Express τον περασμένο Σεπτέμβριο (2019) ο Δημήτρης Ασπιώτης, φέρεται να έχει δηλώσει ότι διατηρεί σχέση με μια κοπέλα «και μόνο αυτή σκέπτομαι». Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας, φέρεται να εξέφρασε και τη λύπη του για τα θύματα των βιασμών και υποστήριξε ότι «θα έκανα τα πάντα για να μην είχαν γίνει αυτά», ενώ απέδωσε τις πράξεις τους στο παρελθόν σε χρήση ουσιών, «δεν έχω πλέον σχέση με ναρκωτικά. Έκανα χρήση κοκαΐνης και έπαιρνα χάπια που με έκαναν να τρελαίνομαι. Δεν κάνω τέτοια χρήση τώρα άρα δεν αποτελώ κίνδυνο».

Ένα από τα θύματά του, η Kayleigh Morgan, εργαζόταν ως αεροσυνοδός της British Airways. Η ίδια είχε μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή «This Morning» για όσα βίωσε εκείνο το καλοκαίρι του 2010 . Εργαζόταν ως τουριστική αντιπρόσωπος στον Κάβο της Κέρκυρας, αφού είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της. Ήταν απόγευμα και είχε κατέβει στην παραλία, όταν όπως περιγράφει την προσέγγισε χωρίς να τον αντιληφθεί ο Δημήτρης Ασπιώτης και τη ρώτησε για την «ώρα» όταν γύρισε να του απαντήσει, δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι. Αφού την έσυρε μέσα στο δάσος, της αφαίρεσε το τηλέφωνο και τα χρήματα, την κράτησε δεμένη επί 14 ώρες και την βίασε πέντε φορές, ενώ την απειλούσε να μην επιχειρήσει να διαφύγει και να μην τον καταγγείλει γιατί θα την σκότωνε. «Δεν είχα ιδέα τι ήταν ικανός να κάνει», περιγράφει η Kayleigh Morgan . Κατάφερε να αποδεσμευτεί και να απομακρυνθεί τρέχοντας.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, από φωτογραφία που της επέδειξαν οι Αστυνομικοί, αναγνώρισε τον Δημήτρη Ασπιώτη. «Αρρωσταίνω που σκέφτομαι πως τον ήξεραν και τον άφηναν ελεύθερο», θα σχολιάσει η Kayleigh Morgan, στην εκπομπή. Άκουσε ικανοποιημένη της απόφασης του Δικαστηρίου για την καταδίκη του σε 52 χρόνια φυλάκιση, όμως όπως ανέφερε η ίδια, όταν ενημερώθηκε ότι αφέθηκε ελεύθερος, 47χρόνια νωρίτερα πριν προλάβει καν να εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του, περιέγραψε πώς ένιωσε ότι έχανε τον κόσμο.

Ωστόσο το πρωί της Πέμπτης (07/05)  στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας στη Λευκίμμη, ο 32άχρονος Αλβανός κατήγγειλε την εξαφάνιση της 34άχρονης ομοεθνούς συντρόφου του, από το σπίτι τους, καθώς υποστήριξε ότι όταν ξύπνησε το επόμενο πρωί , διαπίστωσε την απουσία της. Ο ίδιος στην καταγγελία του,  ανέφερε ότι το προηγούμενο βράδυ (07/05), είχαν συναντηθεί με τον 47άχρονο Δημήτρη Ασπιώτη,  ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του, διαμένει μόνιμα στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς και απαγόρευση απομάκρυνσής του από την Κέρκυρα.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, εντόπισαν την 34άχρονη Αλβανή σε καλύβα στην περιοχή του Αγίου Πέτρου (Παλαιοκαστρίτσα) Λευκίμμης. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η 34άχρονη Αλβανή, στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λευκίμμης, ο 47άχρόνος με βία την άρπαξε και την κρατούσε παρά τη θέλησή της, με απειλές για τη ζωής της, και τη βίαζε σε όλο το διάστημα της παρακράτησής της, μέχρι που την εντόπισαν και την απελευθέρωσαν οι Αστυνομικοί.

Η 34άχρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα εξωτερικά,και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Κατα την εξέτασή της, ο ιατροδικαστής Γιάννης Αϊβατίδης διαπίστωσε ευρήματα βιασμού . Με την υπόδειξη του Δημήτρη Ασπιώτη ως δράστη της επίθεσης και βιασμού σε βάρος της 34άχρονης διεξάγονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, ωστόσο διαφεύγει.