Κέρκυρα: Συνελήφθη σε .. χαράδρα ο “δράκος του Κάβου”- Τον αναζητούσαν 14 ημέρες για το βιασμό 34χρονης Αλβανής (ΦΩΤΟ& video)

Στα Νότια της Κέρκυρας, συνελήφθη ο Δημήτρης Ασπιώτης, όταν τον αναγνώρισαν ντόπιοι

Καταζητούμενος για βιασμό σε βάρος 34άχρονης Αλβανής, είχε κατέβει στην παραλία στον Άη Γόρδη Νότου ο 47άχρονος Δημήτρης Ασπιώτης, ενω τον αναζητούσαν για 14ημέρες Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας.

Ντόπιοι αναγνώρισαν τον Δημήτρη Ασπιώτη, και ενημέρωσαν την Αστυνομία και το Λιμενικό . Την κινητοποίηση αντιλήφθηκε ο καταζητούμενος, επονομαζόμενο ως «δράκος της Λευκίμμης» και στην προσπάθειά του ο να διαφύγει από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας έπεσε στη χαράδρα βάθους 30 μέτρων. Ο 47άχρονος Δημήτρης Ασπιώτης  εντοπίσθηκε σε δύσβατη περιοχή πάνω από την παραλία του Αγίου Γόρδη, στην περιοχή Παλαιοχωρίου Λευκίμμης, Νότιας Κέρκυρας . Στο θαλάσσιο χώρο συνέδραμαν τις έρευνες και δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Για τον απεγκλωβισμό του Δημήτρη Ασπιώτη κλήθηκε ομάδα της ΕΜΑΚ, με τους Πυροσβέστες να τον ανασύρουν με πολλαπλά σοβαρά τραύματα, στα άκρα και τη μέση, και με ασθενοφόρο συνοδεία Αστυνομικής δύναμης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Κατά την ανάσυρσή του, φέρεται στην κατοχή του να εντόπισαν όπλο, το οποίο κατασχέθηκε ενώ σε έρευνα στην ευρύτερη περιοχή οι Αστυνομικοί σκύλοι Mickey και Vamma “μαύρισαν” την περιοχή όπου είχε καταφύγει ο «δράκος της Λευκίμμης» οπου κατασχέθηκε ηλιακός φορτιστής κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές φέρεται να ανήκε στον 47άχρονο.

«Πλησιάσαμε στο σημείο μέσω θαλάσσης και μετά ανεβήκαμε στον λόφο. Η περιοχή ήταν πολύ δύσβατη και χρειάστηκαν περισσότερο από δυόμιση ώρες για να καταφέρουμε να διασώσουμε τον 47χρονο» δήλωσε ο Διοικητής Πυροσβεστικής νομού Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Είχε προηγηθεί αναγγελία εξαφάνισης (08/05) της 34άχρονης Αλβανής, από τον 32άχρονο ομοεθνή σύντροφό της, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας με ονομαστική αναφορά στον 47άχρονο -σήμερα – Δημήτρη Ασπιώτη , επονομαζόμενο ως «δράκος της Λευκίμμης» και η γυναίκα εντοπίσθηκε (09/05) από αναζητήσεις σε καλύβα, στην περιοχή Αγίου Πέτρου (Παλαιοκαστρίτσα) Λευκίμμης Κέρκυρας . Όπως είχε αναφέρει στην καταγγελία του ο 32άχρονος Αλβανός το προηγούμενο βράδυ (07/05),  ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τον καταδικασμένο για τρεις βιασμούς σε βάρος Βρετανών τουριστριών το 2010,  47άχρονο -σήμερα – Δημήτρη Ασπιώτη, στο σπίτι τους, το επόμενο πρωί, η σύντροφός του ήταν αγνοουμένη.

Όπως φέρεται να έχει καταθέσει η 34άχρονη Αλβανή, στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λευκίμμης, ο 47άχρόνος με βία την άρπαξε και την κρατούσε παρά τη θέλησή της, με απειλές για τη ζωής της, και τη βίαζε σε όλο το διάστημα της παρακράτησής της, μέχρι που την εντόπισαν και την απελευθέρωσαν οι Αστυνομικοί.

Ο Δημήτρης Ασπιώτης παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010, καταζητούμενος ως δράστες βιασμών που είχε διαπράξει στον Κάβο της Κέρκυρας, σε βάρος Βρετανών τουριστριών. Το 2012 καταδικάζεται σε 53 έτη ποινή κάθειρξης, για τρεις βιασμούς νεαρών τουριστριών από τη Βρετανία, ωστόσο ο ίδιος είχε αποδεχθεί και ομολογήσει τους δύο βιασμούς. Αποφυλακίστηκε 42χρόνια νωρίτερα, στις 5 Νοεμβρίου του 2018, με τις διατάξεις του «Νόμου Παρασκευόπουλου» της προηγούμενης Κυβέρνησης, και μετά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους διαμένει μόνιμα στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς και απαγόρευση απομάκρυνσής του από την Κέρκυρα.