Κερατσίνι: Συνελήφθη ο ανήλικο Ρομά συνεπιβάτης του κλεμμένου Hyundai στην καταδίωξη του Περάματος, σε διάρρηξη .. Hyundai

Ο ανήλικος Ρομά συνεπιβάτης ο οποίος παραδόθηκε καταζητούμενος καθώς είχε διαφύγει μετά την καταδίωξη στο Πέραμα από το κλεμμένο Hyundai Accent, συνελήφθη μετά από σύντομη καταδίωξη ως δράστης με τέσσερις ομόφυλούς του, σε διάρρηξη ίδιου τύπου οχήματος στην περιοχή του Κερατσινίου

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διέκριναν τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/02) τις ύποπτες κινήσεις τεσσάρων Ρομά στη συμβολή της Γαληνού με την Πλαπούτα στο Κερατσίνι ,σε διάρρηξη σταθμευμένου πράσινου Hyundai Accent . Σε σήμα για έλεγχο οι τέσσερις Ρομά επιβιβάστηκαν σε χρυσό Hyundai Accent, και επιχείρησαν διαφυγή. Τα πληρώματα ακολούθησαν το ύποπτο όχημα και στη συμβολή της Κατράκη με την Πλαπούτα, ανέκοψαν την πορεία του οδηγού και ακινητοποίησαν το χρυσό Hyundai Accent.

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων των επιβαινόντων στο χρυσό Hyundai Accent, προέκυψαν τα στοιχεία τεσσάρων Ρομά, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για ομοειδή αδικήματα. Πρόκειται για τον 21χρονο οδηγό και ιδιοκτήτη του οχήματος, το συνοδηγό ηλικίας 19ετών και  δύο ανηλίκους – 15 ετών και 16χρόνων- που επέβαιναν στα πίσω καθίσματα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr διακριβώθηκε ότι ο 16χρονος ανήλικος Ρομά, τον περασμένο Οκτώβριο (23/10 2021) επέβαινε στο κλεμμένο Hyundai Accent και είχε διαφύγει τρέχοντας όταν εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Περάματος ενώ οι Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματίες ομόφυλούς του. Ο ανήλικος Ρομά παραδόθηκε με τη συνήγορό του, καθώς τον αναζητούσε η Αστυνομία, ως συνεργό και συνεπιβάτη στο κλεμμένο λευκό Hyundai Accent, με οδηγό τον σεσημασμένο 21χρονο Ρομά Γιώργο Σαμπάνη, ο οποίος κατέληξε σε ένοπλη εμπλοκή όταν παρέσυρε δίκυκλο της ΔΙΑΣ και τραυμάτισε Αστυνομικούς της ομάδας.

Σε ιχνηλάτηση στο σταθμευμένο πράσινο Hyundai Accent, στη συμβολή της Γαληνού με την Πλαπούτα στο Κερατσίνι, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν στο πατάκι του οδηγού, κατσαβίδι, “κλειδί” και πολύκλειδο ενώ στην πόρτα του οδηγού και στον ομφαλό της  μίζας υπήρχαν εμφανή σημάδια καθώς επίσης στο λαιμό του τιμονιού ενδείξεις απόπειρας να θέσουν το όχημα σε κίνηση.

Οι τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ΤΑ Κερατσινίού Δραπετσώνας, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά.