Δικαστήρια Πειραιά: Συνοδεία της δικηγόρου του, παραδόθηκε ο 15χρονος Ρομά, καταζητούμενος ως επιβάτης στο κλεμμένο όχημα στην καταδίωξη στο Πέραμα

Ενώ είναι σε εξέλιξη οι απολογίες των επτά Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, με τη ολοκλήρωση της κηδείας του Ρομά οδηγού του κλεμμένου οχήματος στο Σχιστό παρουσιάστηκε ο καταζητούμενος Ρομά

Την πρόθεση του 15χρονου Ρομά συνεπιβάτη του κλεμμένου Hyundai, με οδηγό τον σεσημασμένο για κλοπές ομόφυλό του, ο οποίος κατέληξε από πυρά Αστυνομικών είχε εκφράσει η οικογένεια του, από το Σάββατο (23/10).

Το πρωί της Τετάρτης (27/10-12.50) κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι απολογίες των επτά Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, με συμπαραστάτες τους πολίτες και  συναδέλφους τους οι οποίοι από το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια Πειραιά, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο της οικογένειας μετέβη για να παραδοθεί στην Ανακρίτρια του Πειραιά.

Με υποβολέα, καλυμμένος με κουκούλα και γυρισμένος πλάτη στις κάμερες, ο 15χρονος Ρομά, υποστήριξε στις δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, και καθυστέρησε να παρουσιαστεί γιατί φοβόταν.

«Φοβηθήκαμε μη μας σκοτώσουν γι αυτό δεν σταματήσαμε εξαρχής. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χεριά ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου και μετά έπεσα με το όχημα στις μηχανές τους, αλλά δεν υπήρχε κάποιος πάνω», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο 15χρονος Ρομά.