Καταγγέλλουν και ζητούν να αποτροπεί η «δολοφονία» της Ελληνικής Αθλητικής Σκοποβολής

Σε καταγγελία προχώρησαν αθλητές και αθλήτριες στη Σκοποβολή με αφορμή τη μονομερή απόφαση του ΓΕΣ να προβεί σε αύξηση των μισθωμάτων στα στρατιωτικά πεδία βολής

Με επιστολή τους προς Βουλευτες και Φορείς σε όλη την επικράτεια τα μέλη- Σκοπευτικών Συλλόγων- αθλητές σκοποβολής καταγγέλλουν  την υπερβολική αύξηση στα μισθώματα σκοπευτηρίων σε πεδία βολής του στρατού τα οποία καλούνται να καταβάλουν οι Σκοπευτικοί Σύλλογοι, σε όλη την Ελλάδα

Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους, «Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Αμύνης αποφάσισαν μονομερώς να αυξήσουν τα ήδη αυξημένα μισθώματα σκοπευτηρίων που καταβάλουν οι Σκοπευτικοί Σύλλογοι, σε όλη την Ελλάδα.

Με μια πρωτοφανή απόφαση, που στερείτε κάθε λογικής, ζητούν χιλιάδες ευρώ από ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την ενοικίαση Δημόσιας γης στην οποία εκατοντάδες αθλητές αθλούνται και δεκάδες Σύλλογοι δραστηριοποιούνται.

Ο Ελληνικός Στρατός προέβη σε αυτή την κίνηση εν μέσω πανδημίας αλλά και δεκαετούς οικονομικής κρίσης που ουσιαστικά έχουν φέρει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στα πιο χαμηλά επίπεδα, τόσο οικονομικά όσο και αθλητικά.

Σε όλη την Ελλάδα είναι γνωστό πως στα Πεδία Βολής δραστηριοποιούνται ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι με δεκάδες αθλητές και Πανελλήνια αγωνιστική δραστηριότητα και παρουσία στα σκοπευτικά δρώμενα.

Αυτοί σύντομα θα βρεθούν χωρίς αγωνιστικό και προπονητικό χώρο στον βωμό του υπερκέρδους που δυστυχώς υπέκυψε ακόμα και ο Ελληνικός Στρατός.

Θλιβερό αλλά αληθινό, αφού ήδη οι σκοπευτικοί σύλλογοι έχουν εξαναγκαστεί να πληρώνουν υπερβολικά ποσά για Δημόσια γη εδώ και τρία χρόνια.

Για αυτό τον λόγο ζητάμε,

– την κατάργηση της τροποποίησης του ΦΕΚ351/103/310959/7-08-2012, περί ‘‘Ρυθμίσεως Θεμάτων Λειτουργίας Πεδίων Βολής του Στρατού Ξηράς και διάθεση αυτών σε Τρίτους’’. Οι παράλογες αυξήσεις που μας ζητούνται είναι σε αύξηση άνω του 400%

– την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ των μισθώσεων των Αθλητικών Σωματείων για την ενοικίαση των σκοπευτηρίων του Στρατού.

– ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ απ όλους για την αποτροπή «δολοφονίας» της Ελληνικής Αθλητικής Σκοποβολής.

Αίτημά μας, η νέα Υ/Α πριν εκδοθεί να τεθεί υπό Δημόσια Διαβούλευση από όλους τους εμπλεκόμενους».