Μηλιά, Αρκαδίας: Συνελήφθησαν απο περιπολία λαθροθήρες σε παράνομο κυνήγι λαγού

Βγήκαν σε παράνομο κυνήγι λαγού,  παρα τις απαγορεύσεις για άσκοπες μετακινήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από περιπολία της ΟΠΚΕ και κατασχέθηκαν τα θηράματα

Πλήρωμα της ΟΠΚΕ Αρκαδίας (20/12) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε περιπολία για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού,  εντόπισε στο χωριό Μηλιά Αρκαδίας , όχημα με τέσσερις επιβαίνοντες.

Οι Αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα απορρίπτοντας τσάντα με δύο λαγούς-θηράματα, σε παράνομο κυνήγι.  Ακολούθησε καταδίωξη και σε μπλόκο το πλήρωμα της ΟΠΚΕ εγκλωβισε το οχημα στο οποίο επέβαιναν δύο λαθροθήρες. Οπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, οι άλλοι δύο επιβαίνοντες νωρίτερα αποβιβάστηκαν και κινήθηκαν στον ορεινό όγκο.

Ο εξοπλισμός που κατείχαν,  κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια,  καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε . Στους δυο συλληφθέντες επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα από τη διάταξη πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων καθως και των δύο που διέφυγαν σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Το κυνήγι έχει απαγορευτεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Ωστόσο όπως επισημαίνεται από τα Δασαρχεία εντοπίζονται λαθροθήρες οι οποίοι κατά παράβαση των μέτρων βγαίνουν για κυνήγι, κατά τις νυχτερινές ώρες.

* Arcadiaportal.gr