«Άκου λοιπόν “μεγαλόψυχε”, όλοι μπορούν να έχουν ενεργήσει ως άνθρωποι αλλά δεν το έβγαλαν με τελάλη»

Σχόλιο Αστυνομικού με αφορμή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για την αντιμετώπιση πολίτη όταν εντοπίσθηκε ως παραβάτης σε έλεγχο, και δεν του επέδωσε πρόστιμο, ωστόσο προχώρησε σε δημόσια αναφορά για την περίπτωση και την αντιμετώπισής του ως ελεγκτής

«Πόσο άσχημος σύμβουλος είναι η ψύχωση για να τσιμπήσεις κανένα like…
Βγαίνει εν ενεργεία αστυνομικός και προσπαθώντας να γίνει αρεστός στην μάζα, περιγράφει (κατ΄εμέ φαντασιώνεται) μια ιστορία και ουσιαστικά ομολογεί ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα.
Αλίμονο, αν ο κάθε αστυνομικός εφάρμοζε τον νόμο όπως και όποτε εκείνος ήθελε…
Τότε ο καθένας να εφαρμόζει τις διαταγές όπως, όπου και όποτε εκείνος επιθυμεί.
Και αν πράγματι ήθελε να δει μια περίπτωση με ανθρώπινο στοιχείο, ποιος ο λόγος να το διαφημίσει στο προφίλ του;
Άκου λοιπόν “μεγαλόψυχε”, όλοι μπορούν να έχουν ενεργήσει ως άνθρωποι αλλά δεν το έβγαλαν με τελάλη. Πρωτίστως γιατί η ανθρωπιά δεν διαφημίζεται και δευτερευώντος γιατί εκεί θα εφαρμοζόταν και το ποινικό και το πειθαρχικό δίκαιο.
Κανένας δεν σε διόρισε δικαστή και δεν είσαι Θεός για να αποφασίζεις που και πως θα εφαρμόσεις τον νόμο και φυσικά δεν πληρώνεσαι γι΄αυτό.
Ανυπομονώ να δω αν θα ελεγχθείς πειθαρχικά με την ίδια ταχύτητα και σπουδή που κάλεσαν τον ΜΑΧΙΜΟ αστυνομικό των ΜΑΤ που απλά έκανε μια (κακόγουστη έστω) πλάκα με έναν συνάδερφό του, χωρίς ποτέ να αποδειχτούν όλες οι σαχλαμάρες που φαντασιώνονταν τα ΜΜΕ και κυρίως χωρίς να διαπράξει κανένα ποινικό αδίκημα.
Αυτοί άραγε που τους βεβαίωσες παράβαση γιατί προφανώς δεν ικανοποιούσαν τα υποκειμενικά σου γούστα, θα κινηθούν νομικά εναντίον σου;
Για να δούμε θα ασκήσει ποινική δίωξη κάποιος εισαγγελέας μιας και τα αδικήματα είναι αυτεπάγγελτα;
Ή μήπως θα συνεχίσεις να ζεις και να κινείσαι σε πλήρη ασυλία η οποία φυσικά και γεννά ασυδοσία;»

Δ.Α.