Καταδικάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές, ο 38άχρονος Αστυνομικός της ΔΙΑΣ- Είχε χτυπήσει την τεως σύντροφό του και συνάδελφο

Καταδικάστηκε ο 38άχρονος Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε βάρος του οποίου υπέβαλλε μήνυση η τέως σύντροφος και συνάδελφός του, καθώς όπως ανέφερε την ξυλοκόπησε και την κρατούσε παρά τη θέλησή της.

 Για απλή σωματική βλάβη καταδικάστηκε από το Γ’ Αυτόφωρο Μονομελές ο 38άχρονος Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε βάρος του οποίου υπέβαλλε μήνυση η τέως σύντροφος και συνάδελφός του, καθώς όπως ανέφερε την ξυλοκόπησε και την κρατούσε παρά τη θέλησή της. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το απόγευμα της 6ης Μαρτίου 2016, όταν η 32άχρονη Αστυνομικός, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, επισκέφτηκε τον -τότε- σύντροφό της στο σπίτι του, και άρχισαν να συζητούν για τη σχέση τους. Όπως υποστηρίζει η 32άχρονη Αστυνομικός, ο 38άχρονος -πλέον τέως σύντροφός της- Αστυνομικός εξαγριώθηκε και άρχισε να τη χτυπά.  Όταν η γυναίκα Αστυνομικός επιχείρησε να κινηθεί, προς την πόρτα του σπιτιού, ο 38άχρονος την ακινητοποίησε υπό την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου. Συμφωνα με όσα καταγράφονται στη καταγγελία της νεαρής μητέρας Αστυνομικού, ο τεως συντροφός της, δεν της επέτρεπε να αποχωρήσει από το διαμέρισμά του, με την ίδια αργά το βράδυ της Κυριακής, να αποχωρεί από το σπίτι ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας (07/03), η 32άχρονη κατέθεσε μήνυση κατά του -τότε- συντρόφου της και αμέσως Αστυνομικοί του τοπικού Τμηματος, μετέβησαν στο διαμέρισμα του συναδέλφου τους, προκειμένου να τον συλλάβουν, με τον 38άχρονο Αστυνομικό, να απειλεί σε αυτοχειρία με το υπηρεσιακό του όπλο. Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις ο 38άχρονος παραδόθηκε στους… συναδέλφους του.

Το Γ’ Αυτόφωρο Μονομέλες καταδίκασε τον 38άχρονο σε φυλάκιση 6 μηνών για απλή σωματική βλάβη ενώ τον απήλλαξε από τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης, της απειλής και της εξύβρισης. Η 38άχρονη εξέφρασε την αντίθεσή της, στο άκουσμα της απόφασης ενώ αναμένεται να υποβάλλει έφεση.

«Όλες οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Η απόφαση όμως που εξεδόθη από το ως άνω δικαστήριο σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει τον σωματικό και ψυχικό βασανισμό που υπέστη η εντολέας μου, το πλέον δε λυπηρό που διαπιστώσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία, είναι η προσπάθεια εξομοίωσης του θύματος με το θύτη και ο απόλυτος εξευτελισμός της προσωπικότητας της εντολέας μου από τον τρόπο που διευθύνθηκε η συγκεκριμένη ακροαματική διαδικασία, η οποία  σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τις κακοποιημένες γυναίκες να τολμούν να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε βάρος τους και αυτό θα πρέπει σαν κοινωνία και σαν συνλειτουργοί της δικαιοσύνης, να μας απασχολήσει όλους» δήλωσε η συνήγορος της 32άχρονης Αστυνομικού, Βασιλική Πανταζή.