Συνελήφθη Αστυνομικός της ΔΙΑΣ για βιαιοπραγία σε γυναίκα συνάδελφό του|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, ύστερα από καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του, για κακοποίηση σε βάρος της.

image

Σύμφωνα με τη βοήθεια καταγγελία της γυναίκας Αστυνομικού, το απογευνα της περασμενης Κυριακης (06/03) επισκέφτηκε τον 38άχρονο συνάδελφό της, στο σπιτι του στου Ζωγράφου, με τον οποίο συνυπηρετούν, καθώς διατηρούσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- σχέση.

στυνομικός είναι πρόεδρος της νεοσυσταθείσας «ΔΙΑΣ in action» που, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην προάσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών της δίκυκλης αστυνόμευσης.

Μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών η Αστυνομικός, καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, στον αυχένα, στη μέση και το θώρακα ενώ με το όπλο του, καταγγέλλει οτι την απείλησε στο ενδεχόμενο που επιχειρούσε να διφύγει θα την σκοτώσει. Περισσότερες από πέντε ώρες καταγγέλει ότι παρέμεινε στο διαμέρισμα του, όταν τα ξημερώματα -πια- της Δευτέρας (07/03) επέτρεψε στην Αστυνομικό να αποχωρήσει.

Η Αστυνομικος μεταφέρθηκε στο 401 Γ.Σ.Ν ενώ υπέβαλε μήνυση σε βάρος του συναδέλφου της για απειλή, παράνομη παρακράτηση και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών.

Δόθηκαν αναζητήσεις για τον 38άχρονο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (07/03) Αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του προκειμένου στο πλαισιο του αυτοφώρου να τον συλλάβουν. Ωστόσο επιδείξει άρνηση ενώ απειλούσε να ενεργήσει αυτοχειρία. Έπειτα από διαπραγματεύσεις, παραδόθηκε στους συναδέλφους του.

Ο συγκεντρωμένος Αστυνομικός της ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους του, είχε απασχολήσει με τη συμπεριφορά του, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει υπηρεσιακο πόρισμα έρευνας σε βάρος του, ενώ εμφανίζεται ως πρόεδρος και διαχειριστής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου, “ΔΙΑΣinAction”.

Με τη δικογραφία σε βάρος του, παραπέμφθηκε (08/03) στον Εισαγγελέα.


*Παναγιώτης ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΣ