Σε εφαρμογή ο Δακτύλιος για τα τροχοφόρα- Τι ισχύει με τις άδειες

Σε εφαρμογή η εκ περιτρροπής κίνηση των οχημάτων στο κέντρο πόλης Αθηνών για τα τροχοφόρα απο τη Δευτέρα.

Δακτύλιος

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την περίοδο 2016- 2017, αναφορικά με την εκ περιτρροπής κίνηση των οχημάτων στο κέντρο πόλης Αθηνών  (Δακτύλιος) παρατεινεται η ισχύς των αδειών που εχουν εκδοθεί απο την Τροχαία Αθηνών για την περίοδο 2015- 2016.
Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), καθώς και στο Λεκανοπέδιο Αττικής (ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ.

Οι ημέρες και ώρες ισχύος των περιοριστικών μέτρων:
– Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄,
– Παρασκευή, ώρες 07.00΄ έως 15.00΄.
Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται με Διοικητικό πρόστιμο #€200,00 (συμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας)
Για τις προϋποθέσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας για τους περιορισμούς κυκλοφοριας τροχοφορων οπως προβλέπονται από τον ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμβουλευθούν την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (www.ypeka.gr).