Ρόδος: Εκκένωση του αεροδρομίου, ύστερα απο παράπονα επιβατών για ερεθισμό στο αναπνευστικό

Επιβάτες οι οποίοι βρέθηκαν στην αίθουσα αναμονής,  παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις στα μάτια και στο λαιμό, και άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση του αεροδρομίου.
Για περισσότερο από 40 λεπτά (05/10-19.25) χωρίς ωστόσο να προκύψει η εστία της “ενόχλησης”, διήρκεσε η εκκένωση του αεροδρομίου της Ρόδου, ενώ μέσα στην αίθουσα αναχωρήσεων περίπου 1.200 επιβάτες ανέμεναν για επιβίβαση. Ήταν η έντονη δυσοσμία με κάποιους από τους επιβάτες να αισθάνονται δυσφορία, βήχα και ερεθιμό στα μάτια, που προκάλεσε την απόφαση για εκκένωση του χώρου.
Άμεσα στο αεροδρόμιο, κλήθηκε η Πυροσβεστική, με τα πληρώματα να απομακρύνουν τους επιβάτες, κάποιοι από τους οποίους ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο. ..
rodes_air
Σύμφωνα με τη Βρετανική Mirror, χρήστης του Twitter σε επικοινωνία με τους γονείς του, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ρόδου, και ανέφερε ότι υπήρξαν από αναφορές για επίθεση με σπρέι πιπεριού!

Η εκκένωση του αεροδρομίου διήρκεσε σχεδόν 40 λεπτά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συμφωνα με τις επίσημες Αρχές, κατά τους ελέγχους δεν προέκυψε η εστία που προκάλεσε τα συμπτώματα δυσφορίας στους επιβάτες, και με την ολοκλήρωση της έρευνας, η λειτουργία του Αεροδρομίου συνεχίστηκε κανονικά.