Καρδίτσα: Δυσάρεστη «υποψηφιότητα» για τη Σχολή Αστυφυλάκων|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «εφεδρεία» για την δημιουργία νέων «hot spots» προσφύγων και μεταναστών ανήκει η Καρδίτσα σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο ΣΣτρατο.

image

Ο λόγος για την …περιβόητη Σχολή Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα που παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης μέσω Γ.Γ.Δημοσίας Τάξης κου Αναγνωστάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα όσο και λίγο νωρίτερα του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασία του Πολίτη Κου Ν. Τόσκα σε ερώτηση του Κ. Τσιάρα ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κτίριο ως χώρος φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών συνεχίζει να υπάρχει στα σχέδια επί χάρτου έστω και ως λύση «εφεδρείας»…

Και το πρώην «Mall» – όπως η Σχολή Αστυφυλάκων- ήταν στις προτάσεις που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ηλεκτρονικής εφημερίδας, χώροι όπως η Σχολή Αστυφυλάκων στην Καρδίτσα, το «Mall» Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη και άλλοι έξι ακόμα χώροι στην υπόλοιπη Ελλάδα δύνανται να χρησιμοποιηθούν μόνο εφόσον υπάρξουν μεγάλες προσφυγικές ροές το επόμενο διάστημα.

Αναφορά γίνεται και στο ιδιωτικό «hot spot» της οδού Αφάτου στην Καρδίτσα όπου φιλοξενούνται από τις 8 Απριλίου 31 πρόσφυγες.

«…Συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα.
Σε αυτά δεν προσμετρώνται οι δύο καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α.
Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων. Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στη Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στη Ραφήνα, στη Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στη Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στη Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης ως χώρος που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αναφέρεται και η Παιδόπολη Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα.
______
*ideesmag.gr