Καλύβια: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του εργαζόμενου στο Κέντρο Υγείας- Συνελήφθη ο δράστης με απέλαση από την Αλβανία

Στα … κοινόχρηστα και σε “μαγια” απέδωσε ο δράστης και ομολόγησε τις εμμονές του ως κίνητρο για τη δολοφονία του 60χρονου, όταν με διοικητική απέλαση εξετάσθηκε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ως ύποπτος για τη δολοφονία

Συνελήφθη ο 32χρονος δράστης της δολοφονίας (22/12 2020) του 60χρονου υπαλληλου της γραμματείας του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός προπαραμονή Χριστουγέννων, μεσα στο όχημά του, στον υπόγειο χωρο στάθμευσης του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο 32χρονος υποστήριξε στους Αστυνομικούς ότι η σύζυγος του 60χρονου, η οποία εκτελεί χρέη διαχειρίστριας, θεωρούσε οτι του ζητούσε περισσότερα χρήματα για τα κοινόχρηστα από όσα του αναλογούσαν και οι αντιπαραθέσεις κάθε μήνα ήταν έντονες μεταξύ τους.

«..Μου έκαναν μάγια. Τον σκότωσα και μετά, όλα είχαν φύγει..», υποστήριξε, για τις εμμονές που είχε αναπτύξει, στην ομολογία του και ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το πιστόλι των 7,62mm από το Μενίδι. Με το γκρί Mitsubishi Colt της μητέρας του από το οποίο είχε αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας έστησε ενέδρα στο θύμα και προχώρησε στη δολοφονία του. Αφού ακολούθησε τον 60χρονο στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων, μόλις πάρκαρε και πριν αποβιβαστεί, τον προσέγγισε, και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ.

Απο μαρτυρίες και βίντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προέκυψε η διαδρομή που ακολούθησε το θύμα κατά την μετάβαση του στην εργασία του, καθώς και την διαδρομή διαφυγής του δράστη. Όπως διακριβώθηκε ο 32χρονος, πέντε ημέρες μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε διέφυγε με τη μητέρα του, σε γνώση της οποίας ηταν το έγκλημα, στην Αλβανία.
Σε συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχές εντοπίστηκε η παρουσία του 32χρονου, ο οποίος ως εισοδηματίας από ακίνητα που διατηρεί διαβιούσε σε χωριό της Αλβανίας και καθως διέμενε παράνομα στη χώρα μαζί με τη μητέρα του, απελάθηκαν στην Ελλάδα. Στα σύνορα, παρελήφθη από κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη (30/04).
Σε βάρος του 32χρονου, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ σε έρευνες στην οικία του κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ενα στιλέτο και 31 φυσίγγια. Για τι όπλο του εγκλήματος υποστήριξε ότι το απέρριψε στην θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας και επέστρεψε στο σπίτι του.
Κατα την αυτοψία στο χώρο προέκυψε για τον 60χρονο ότι έφερε τρία τραύματα στον κρόταφο από πυροβόλο όπλο και απο το χώρο περισυνέλλεξαν τρεις κάλυκες. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του θύματος ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 60άχρονου, ο οποίος ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, κάτοικος Καλυβίων Αττικής, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί ειχαν εντοπίσει προσωπικά αντικείμενα, το πορτοφόλι και το κινητό του 60άχρονου, με την Αστυνομία να αποδίδει τα κίνητρα για το έγκλημα σε προσωπικές διαφορές, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για ληστεία.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.