Κρίθηκε στις απολογίες η προφυλάκιση για τον Μένανδρο Φουρθιώτη και τους δύο συγκατηγορούμενούς του

Σε διάσκεψη του 30ου Ανακριτής και του Εισαγγελέα, αποφάσισαν τη νομική μεταχείριση των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορουμενων στην ποινική υπόθεση μεταξύ των εμπλεκομένων και ο Μένανδρος Φουρθιώτης

Μετά από τέσσερις ώρες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των τεσσάρων κατηγορούμενου στην ποινική υπόθεση. Με σύμφωνα γνώμη του 30ου Ανακριτή και Εισαγγελέα και μετά την ακρόαση των τεσσάρων, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι κι έλαβαν φυλακιστήριο, για τον Μένανδρο Φουρθιώτη στη ΣΤ πτέρυγα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ο 48χρονος στις Φυλακές Λάρισα και ο 42χρονος στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου. Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος με κατηγορίες σχετικές με παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Μένανδρος Φουρθιώτης κατά την προανάκριση αρνήθηκε τις κατηγορίες, ζητώντας να απολογηθεί ενώπιον των Δικαστικών Αρχών. Ωστόσο ο υπερασπιστικός ισχυρισμός που ανέπτυξε για σχεδόν δύο ώρες ο 36χρονος, δεν έπεισε τις Δικαστικές Αρχές κρίνοντας την προσωρινή του κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ποινικοί από κοινού επέμειναν στα όσα ισχυρίστηκαν στην προανακριτική διαδικασία, ότι δεν σχετίζονται με την υπόθεση στην οποία κατηγορούνται. Ενώ, φέρονται να επικαλέστηκαν τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων και επανέλαβαν ότι η μόνη τους σχέση με το Μένανδρο Φουρθιώτη ήταν η παροχή υπηρεσιών συνοδείας για την οποία τους είχε προσβάλει με χρηματική αποζημίωση €1500 κατ άτομο. Επίσης για γενετικό υλικό σε σάκο στο σημείο της ένοπλης επίθεσης κατά Αστυνομικών της ΔΙΑΣ το οποίο ταυτίζεται με το γενετικό τύπο του κατηγορούμενου, υποστήριξε ότι εντοπίζονται dna δύο επιπλέον τύπων, καθώς είχε αφήσει τον σάκο του στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν, ο Μένανδρος Φουρθιώτης. Ενώ αναφορικά με το δίκυκλο, το οποίο αποδίδεται ως μέσο διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων, δεν θα μπορούσε να βρίσκεταιεν κινήσει το εν λόγω δίκυκο καθώς έχει ηλεκτρολογικά προβλήματα και ήταν στο συνεργείο στο Περιστέρι απ όπου και την παρέλαβαν οι Αστυνομικοί.

Συνοδεία Αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών ο  Μένανδρος Φουρθιώτης και οι τρείς συγκατηγορουμενοι του πέρασαν στο Ανακριτικό γραφείο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (01/05-09.30)

Ο Μένανδρος Φουρθιώτης αντιμέτωπος με εννέα κατηγορίες, εκ των οποίων δύο σε βαθμό κακουργηματος, όπως αναφέρονται στην ποινική δίωξη, αφορούν τη σύσταση και συμμορία, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην προμήθεια/κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος (σε βαθμό πλημμελήματος).

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματίσει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, ο τηλεοπτικός Μένανδρος Φουρθιώτης, σκηνοθέτησε τα δύο περιστατικά εξωτερικα της μεζονέτας του στο Διόνυσο,  με πυρά από kalashnikov (16/04) και την έκρηξη (22/04). Με εκτελεστές και στις δύο περιπτώσεις, τους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π. ωστε να ασκήσει πίεση στις Αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική συνοδεία που του έχει αφαιρεθεί. Οι δύο ωστόσο στις προανακριτικές τους απολογίες, έχουν αρνηθεί και αυτοί τις κατηγορίες ότι εμπλέκονται στα δύο περιστατικά έξω από τη μεζονέτα στο Διόνυσο, ενώ  και για την ένοπλη επίθεση με Kalashnikov κατά της ομάδας ΔΙΑΣ (16/04), επίσης δηλώνουν αθώοι.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, για τη δράση του Μένανδρου Φουρθιώτη, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κατήγγειλε γεγονότα στις Αρχές για να έχει προστασία» και περιγράφει τα οσα προέκυψαν κατά την προανακριτική ερευνα, ότι, «είχε κρυφές επικοινωνίες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα και από την άλλη παρουσίαζε ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία».