Καλλιθέα: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην ύποπτη για την επίθεση στην Ιωάννα

Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή η 35άχρονη, για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην 35άχρονη ΕΚ η οποία φέρεται να επιτέθηκε με καυστικό οξύ στην 34άχρονη Ιωάννα, το πρωί της 20ης Μαΐου, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία εργάζεται στην Καλλιθέα. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον Ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 35άχρονης, δήλωσε, «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την υπεράσπισή της. Αποδέχτηκα την παράκληση της οικογένειας αλλά μένει να υπάρξει και η τυπική ανάθεση της εντολής σε μένα από την ίδια ενώπιον του Ανακριτή, εφόσον ασκηθεί δίωξη και οδηγηθεί ενώπιον των Ανακριτών. Μίλησα μαζί της μόνο τηλεφωνικά, μου είπε πως δεν έχει καταθέσει και πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με αστυνομικής πηγές του NantiaReport.gr, ερωτική αντιζηλία την οποία είχε αναπτύξει η 35αχρονη με την 34άχρονη, αποδίδεται ως κίνητρο για την επιτεθεί με καυστικό οξύ σε βάρος της Ιωάννας. Η γνωριμία της Ιωάννας με τον σύντροφο της 35άχρονης σε κοινή τους συνάντηση πριν ένα και πλέον χρόνο, στον τόπο καταγωγής τους, και το αίτημα του συντρόφου της στη συνέχει προς την 34άχρονη, στα κοινωνικά δίκτυα, αποδίδεται ως αφορμή για την έκρηξη ζήλιας σε βάρος της από την κατηγορούμενη. Η σχέση τους ωστόσο δεν εξελίχθηκε όπως η 35άχρονη προσδοκούσε και θεώρησε υπεύθυνη την 34άχρονη ως υπαίτια και “τρίτο πρόσωπο”. Ο πρώην σύντροφός της ωστόσο στην κατάθεσή του, ακύρωσε ως εσφαλμένες και ανυπόστατες τις εικασίες της 35άχρονης πρώην συντρόφου του, με την οποία η σχέση έχει τελειώσει.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν στο NantiaReport.gr,  ότι η 35άχρονη προσήχθη ως ύποπτη και η ανεύρεση στο σπίτι της τόσο της περούκας της καμπαρτίνας και της τηλεκάρτας από την οποία έγιναν τα τηλεφωνήματα ήταν αυταπόδεικτα η βιτριολίστρια της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας. Ενώ από τις άρσεις απορρήτου το κινητό της τις επίμαχες ώρες εμφανίζεται απενεργοποιημένο. Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, διευκρίνισε ότι η Ιωάννα, δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση με την ύποπτη και ουδέποτε την είχε αναφέρει στο παρελθόν.