Καλλιθέα: Η τηλεκάρτα και ο Μπαγκλαντεσιανός κηπουρός “έδειξαν” την ύποπτη για την επίθεση

Η τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε το ταξί και η κλήση Μπαγκλαντεσιανό κηπουρό, την έθεσαν ως βασική ύποπτη για την επίθεση με καυστικό οξύ στην 34άχρονη Ιωάννα

Όταν η εικονική πραγματικότητα περιπλέκεται με την κανονική ζωή και τα like στα κοινωνικά δίκτυα γίνονται αυτοσκοπός, κάποια άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την πραγματικότητα ως ρεαλιστική. Σε ανάλογη περίπτωση -από τα έως τώρα στοιχεία- φέρεται η 35άχρονη ΕΚ η οποία κατηγορείται για φυσική αυτουργία στην επίθεση σε βάρος της 34άχρονης Ιωάννας να την είχε θέσει ως “τρίτο πρόσωπο” στη σχέση που διατηρούσε .

Η σκοτεινή γυναικεία φιγούρα η οποία βρέθηκε μπροστά στην 34άχρονη το πρωί της 20ης Μαΐου, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, και την περιέλουσε με καυστικό υγρό, προήχθη το πρωί της Πέμπτης ως ύποπτη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας προσήχθη στην Εισαγγελία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών να της ασκεί Ποινική Δίωξη για το κακούργημα της της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας και παραπέμφθηκε ενώπιον του Ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (16/06) .

Εξ αρχής οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας, είχαν υποστηρίζει την εκδοχή ότι η δράστιδα, είχε προσχεδιάσει την επίθεση σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας. Ωστόσο τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει, και τα εκούσια λάθη της και η παρατηρητικότητα του επαγγελματία αυτοκινητιστή ο οποίος τη μετέφερε μετά την επίθεση οδήγησαν στην προσαγωγή της 35άχρονης ΕΚ ως ύποπτη -αρχικά -προκειμένου να εξετασθεί και στη συνέχεια ως κατηγορούμενη.

Η μαρτυρία του οδηγού ΤΑΧΙ ανέφερε στην κατάθεσή του, ότι η πρώτη περιγραφή της Ιωάννας για την γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση σε βάρος της, προσομοίαζαν με την επιβάτιδα στη μισθωμένη διαδρομή που είχε πραγματοποιήσει με το επαγγελματικό του όχημα, χρονικά λίγο μετά την επίθεση, από την περιοχή της Αγίας Ελεούσας στην Καλλιθέα. Όπως ανέφερε φορούσε χειρουργική μάσκα, μαύρα γυαλιά ηλίου, γάντια και μπλούζα με μακρύ μανίκι, ενώ εκφράστηκε η εκδοχή να φορούσε περούκα. Στην προανακριτική έρευνα οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνων, εντόπισαν στο σπίτι της 35άχρονης στο Παγκράτι όπου διαμένει μαζί με τον αδελφό της τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα στην τσάντα της την τηλεκάρτα με την οποία πραγματοποίησε την κλήση από το υπαίθριο καρτοτηλέφωνο της οδού Ακαδημίας- πολύ κοντά στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο εργάζεται-  και τη μελαχροινή περούκα την οποία φορούσε καθώς και η καμπαρτίνα, όπως είχε περιγράψει ο αυτοκινητιστής. Από το δικηγορικό γραφείο κατέθεσαν στους Αστυνομικούς ότι την ημέρα της επίθεσης είχε ενημερώσει ότι θα καθυστερούσε την προσέλευσή της επικαλούμενη προσωπικό της ζήτημα, ενώ τις ώρες πριν και μετά την επίθεση, οι οποίες απασχολούσαν ερευνητικά τους Αστυνομικούς, η 35άχρονη βρισκόταν σε εξωτερικές δουλειές, εκτός γραφείου .

Η εκμίσθωση του ΤΑΧΙ είχε γίνει για περισσότερες από μία ημέρες, και σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, η γυναίκα κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την επίθεση, και ζήτησε την επόμενη και μεθεπόμενη ημέρα να την μεταφέρει από την Καλλιθέα, σε προγραμματισμένα ραντεβού, στο Μετς και τη Λεωφόρο Συγγρού.
Από τις άρσεις του απορρήτου μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, εξετάσθηκαν οι κλήσεις και κινητά τηλέφωνα τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες τα οποία εξέπεμπαν στίγμα στις περιοχές ενδιαφέροντος της αστυνομικής έρευνας, και αρχικά προέκυπτε άλλο πρόσωπο το οποίο είχε τεθεί στο ερευνητικό πεδίο από την αρχή της αστυνομικής εξέτασης των δεδομένων της υπόθεσης.

Επίσης ένα φευγαλέο πλάνο κάμερας εγκατεστημένη στη  περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση υποστηρίζεται αν και δεν είναι ευκρινές ότι έχει καταγράψει την παρουσία της 35άχρονης στο χώρο ενω προσεγγίζει την πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία όπου εργάζεται η Ιωάννα την ημέρα της επίθεσης. Ωστόσο η εικόνα ήταν θολή και δεν υπήρχε ευκρίνεια ώστε να τακτοποιηθεί η βιτριολίστρια .

Παράλληλα μια κλήση – η μοναδική εκτός από την κλήση στην εταιρεία ΡαδιοΤΑΧΙ – σε Μπαγκλαντεσιανό κηπουρό για ένα θέμα ανθοκομικής, χρονικά μετά την επίθεση σε βάρος της 34άχρονης Ιωάννας, για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας, αποκάλυψε τα στοιχεία της 35άχρονης. Ο Αφρασιάτης άνδρας κλήθηκε σε κατάθεση και έδωσε τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία επικοινώνησε μαζί του.

Παρακολουθούσε εμμονικά το facebook της Ιωάννας

Όπως προέκυψε, κατά την εξακρίβωση στοιχείων της, η ΕΚ υπάλληλος δικηγορικού γραφείου, δεν ανήκει στον κύκλο υπόπτων και ατόμων τα οποία εξ αρχής είχαν τεθεί υπό έρευνα για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλλιθέας, ούτε σχετίζεται με τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού φιλικού και ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος της. Οι δύο γυναίκες με κοινή καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, φοιτούσαν στο ίδιο σχολείο και είχαν επικοινωνία μέχρι και το 2018, Στις επίμονες ερωτήσεις των Αστυνομικών της Ασφάλειας, η 35άχρονη με καταγωγή από το χωριό Σταθάς του Δήμου Αμφιλοχίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, υποστήριξε ότι διατηρούσε συμβατικό σύνδεσμο με νεαρό άνδρα, το γραφείο του οποίου στεγάζεται σε παρακείμενη πολυκατοικία με την ασφαλιστική εταιρεία και εργάζεται η Ιωάννα. Με τον μέχρι πρότινος σύντροφό της η 35άχρονη είχαν βρεθεί σε διακοπές στο χωρίο της, και συνάντησαν την Ιωάννα. Ακολούθησε το αίτημα φιλίας από τον νεαρό άνδρα στην 34άχρονη κίνηση που προκάλεσε ζήλια στην 35άχρονη και ο χωρισμός τους που ακολούθησε, απέδωσε στην Ιωάννα το ρόλο του “τρίτου προσώπου”, που εμπόδισε την εξέλιξη της σε σταθερή συμβίωση. Έκτοτε η  35άχρονη παρακολουθούσε εμμονικά ως  «stalker» το Facebook της Ιωάννας ενώ όπως προέκυψε έκανε likes στην αλλαγή της φωτoγραφίας στο προφιλ της τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας (20/05-00.18), λίγες ώρες πριν από την επίθεση (20/05-09.30).

Ο σύντροφος της 35άχρονης , «Δεν είχα σχέση με την Ιωάννα»

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κλήθηκε και ο πρώην σύντροφος της 35άχρονης, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς της ότι διατηρούσε την οποιαδήποτε σχέση με την Ιωάννα. Σημείωσε ότι η Ε.Κ θεωρούσε, εσφαλμένα, την 34άχρονη ως εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους και οι σκηνές ζηλοτυπίας τον οδήγησαν στην απόφαση και με άλλες αφορμές να τερματίσει τη σχέση τους. Από πληροφορίες μια φωτογραφία στάθηκε αφορμή για την ακραία έκρηξη οργής και την απόφαση της 35άχρονης να πραγματοποιήσει την παράλογη και αρρωστημένη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34άχρονης .

Το πρωί της Πέμπτης ο δικηγόρος της 34άχρονης, Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε μαζί της και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις, με την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται σε κακή ψυχολογία, σε νοσηλεία στο Θριάσειο Νοσοκομείο,  ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με τον σύντροφο της 35άχρονης.