Ηράκλειο, Κρήτης: Κολυμβητής ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα

Νεκρός ανασύρθηκε αλλοδαπός λουόμενος από τη θάλασσα

Ο 35άχρονος από τη Γεωργία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα, στην παραλία του Ανασαρά στη Χερσόνησο Ηρακλείου της Κρήτης (11/06). Παρά τις προσπάθειες από γιατρό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ ο λουόμενος κατέληξε. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, έγινε προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης χωρίς αποτέλεσμα ,με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τον 35άχρονου στο ΠΑΓΝΗ όπου δηλώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια θανάτου του 35άχρονου λουόμενου διερευνώνται, ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροτομής.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό λουόμενου που καταλήγει στην παραλία. Το μεσημέρι του Σαββάτου (06/06) ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα, 23άχρονος φοιτητής με καταγωγή από την Τρίπολη, ο οποίος σπούδαζε στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ είχε πάει με την παρέα του για μπάνιο στο Αγιοφάραγγο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, τα ρεύματα ήταν ισχυρά και παρέσυραν τον 23άχρονο, ενώ οι φίλοι του τον έβλεπαν να παρασύρεται από τα κύματα. Σκάφος του λιμενικού συμμετείχε στη διάσωση του νεαρού, ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο, όπου είχε παρασυρθεί. Λουόμενοι και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής ανέσυραν τον 23άχρονο από τη θάλασσα, ωστόσο ούτε οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που είχαν μεταβεί στο σημείο, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν, καθώς ο νεαρός είχε ήδη εκπνεύσει.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.