Είναι ένοπλος, πυροβολεί εξ επαφής τα θύματά του, “επιλέγει” οδηγούς ΤΑΞΙ και κινείται στα Βόρεια προάστια

Δύο επιθέσεις σε 20ημέρες, με τα θύματα επαγγελματίες οδηγούς, να έχουν βληθεί με πυροβόλο όπλο, από μικρή απόσταση και το δράστη να διαφεύγει εξετάζουν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Το προφίλ του δολοφόνου του επαγγελματία αυτοκινητιστή Γιώργου Δεκαβάλλα, στην Κηφισιά επιχειρούν να συνθέσουν Αξιωματικοί της Ασφαλειας Αττικης. Εκτιμούν ότι πρόκειται για άτομο με μειωμένο καταλογισμό, ενδεχομένως με ψυχολογικά προβλήματα, με βαθιές εμμονές και ψυχολογικές αποκλίσεις που πραγματοποιεί επιθέσεις σε βάρος αυτοκινητιστών.

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναζητούν το δράστη της δολοφονίας του 52άχρονου αυτοκινητιστή Γιώργου Δεκαβάλλα, ο οποίος εντοπίσθηκε δολοφονημένος στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη, τα μεσάνυχτα Τετάρτης (01/03).

Το πτώμα του 52άχρονου επαγγελματία οδηγού, εντόπισε οδηγός λεωφορείου, ενώ εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο. Το ΤΑΞΙ του αυτοκινητιστή, παρεμπίδιζε την κυκλοφορία, και αποβιβάστηκε από τη θέση του, κινήθηκε από την πλευρά του οδηγού, προκειμένου να του ζητήσει να απομακρύνει το όχημά του. Είναι αυτός που βρίσκει νεκρό τον επαγγελματία οδηγό και ενημερώνει την Αστυνομία.

Ο 52άχρονο Γιώργος Δεκαβάλλας, έμενε με την οικογένειά του στη Νέα Ιωνία, πατέρας φοιτητή ο οποίος σπουδάζει στην Αλεξανδρούπολη. Εργαζόταν χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός και επέλεγε να δουλεύει νύχτα, καθώς το μεροκάματο είναι καλύτερο. Στις τσέπες του θύματος, οι Αστυνομικοί βρήκαν περίπου #€200, χρήματα που είχε ο αυτοκινητιστής, με το σενάριο της ληστειας να έχει αποκλειστεί από την πρωτη στιγμή.

Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει σιγαστήρα στο όπλο που κατεχει.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για τον ίδιο δράστη, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά 32άχρονο αυτοκινητιστή περίπου 20 ημέρες νωρίτερα στην ίδια περιοχή.
Όπως διαπιστώθηκε, κατά την αυτοψία στο χώρο, ο οδηγός βλήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Έχασε τις αισθήσεις του, κι ενώ το ΤΑΞΙ βρισκόταν εν κινήσει, το όχημα κύλησε- για λίγο- και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο όπου κι ακινητοποιήθηκε, στην συμβολή των οδών Κακκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.
Ο θάνατος του 52άχρονου αυτοκινητιστή, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο στη δεξιά βρεγματική χώρα, διαπιστώνει ο ιατροδικαστής.  Κατά την εξερεύνηση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, το κλιμάκιο των εγκληματολογικών Εργαστηρίων, εντόπισε μια βολίδα των 6,35 ΜΜ 25 AUTO (22άρι) και σε απόσταση 15 μέτρων – έξω από το επαγγελματικό όχημα-  εντοπίσθηκε ένας ακόμα κάλυκας ίδιου διαμετρήματος. Από τις βολίδες του όπλου, εκτιμάται ότι ο δράστης έχει στην κατοχή του, είτε μετασχηματισμένο σκοπευτικό πιστόλι το οποίο έχει μετατρέψει σε χρηστικό ή τροποποιημένο αεροβόλο, μικρού διαμετρήματος.
Υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, έχει παραληφθεί από τους αστυνομικού της Ασφάλειας, προκειμένου να προκύψουν αξιοποιήσιμα στοιχεία στον προσδιορισμό του δράστη της ένοπλης εκτέλεσης σε βάρος του επαγγελματία οδηγού.
Προανάκριση για την εξιχνίαση της δολοφονίας του αυτοκινητιστή, και την επίθεση σε βαρος του 32άχρονου επαγγελματία οδηγού, διενεργεί το τμήμα Δίωξης Εγκληματων κατά ζωής της Ασφάλεας Ατττικής ενώ το ΤΑΞΙ του Γιώργου Δεκαβάλλα, έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για εξερεύνηση.