Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος αναζητούν στο Porsche οι πραγματογνώμονες

Η άμορφη μάζα σιδερικών που βρίσκεται σκεπασμένη στο χώρο στάθμευσης της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας είναι τα συντρίμμια των  δυο αυτοκινήτων, μέσα στα οποία έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις άνθρωποι.

Πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι θα κληθούν από κοινού με Αξιωματικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας Τροχαια να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου των τεσσάρων επιβαινόντων.

Στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων αναμένεται να ξεκινήσει τέσσερις ημέρες απο το φονικό δυστυχημα (02/03) ο πρώτος κύκλος καταθέσεων με τους οδηγούς – μάρτυρες, μετά το φονικό δυστύχημα, μηχανικούς που συντηρούσαν τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια συγγενεις και ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος, προκειμένου να προκύψουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για την κατάσταση του Porsche, προβλήματα που ενδεχομένως παρουσίασε και τη συντήρηση του.

Μια πρώτη κατάθεση έχει ήδη η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων από τον Υπάτιο Πατμανόγλου, χωρίς να έχει ωστόσο δει το δυστύχημα, καθώς βγαίνει και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας 10 δευτερολεπτα μετα την πρόσκρουση και εκρηξη των δυο οχημάτων καθως και ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου (Mercedes) που διακρίνεται να διέρχεται 16δευτερολεπτα μετά τη σφοδρή πρόσκρουση καθώς βρισκόταν ένα περιπου χιλιόμετρο πίσω το όχημα του, προσπέρασε μετά τα διόδια το πολυτελές αυτοκίνητό του 24άχρονου.

Το 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, στο Ύπατο Θηβών είναι “η μεγάλη ευθεία της Θηβας” όπως περιγράφεται από όσους διέρχονται από το σημείο. Σε αυτό το σημείο σοβαρά τροχαια και θανατηφόρα δυστυχήματα, έχουν καταγραφεί από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Με την περισυλλογή των στοιχείων από το Εθνικό Δίκτυο, και τη μεταφορά των εμπλεκομένων θυματων στα τροχαία σε πολλές περιπτώσεις μεγάλα τμήματα από σπασμένα μέρη τροχοφόρων παραμένουν στο σημείο της σύγκρουσης. Μεταξύ των ευρηματων τα οποία περισυνέλλεξαν Πυροσβεστική και Τροχαία, τα οποία έχουν μεταφερθεί στο φυλασσόμενο χώρο της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και τμήματα προφυλακτήρα που περισυνέλλεξαν περίπου 100 μέτρα πριν το σημείο της φονικής πρόσκρουσης, στο υπαιθριο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο Ύπατο Θηβών.

Τρχ_Υπατο

Οι εξειδικευμένοι ερευνητές θα επιχειρήσεων να εξακριβώσουν αν τα τμήματα του προφυλακτήρα ανήκουν στην Porsche 911 του 24άχρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, και επεβαινε ο φιλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, η οποία προσέκρουσε με ταχύτητα στο οικογενειακό Honda Civic, στο οποίο επέβαινε η 33άχρονη Αποστολία Παπαδοπουλου Πατμανόγλου με το 3χρονο γιο της, Παύλο.

Σύμφωνα με τεχνικούς συμβούλους στη διερεύνηση τροχαίων ατυχημάτων, στο ενδεχόμενο τα τμήματα προφυλακτήρα να ανήκουν στην Porsche, θα ενισχυθεί το σενάριο για “σκάσιμο” του ελαστικού περίπου 100-150 μέτρα πριν το σημείο της φονικής πρόσκρουσης, σε συνδυασμό της μεγάλης ταχύτητας με  τον τύπο του ελαστικού.

Από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας -στους έξι σταθμούς-, προκύπτει  ο 24άχρονος οδηγός της Porsche, είχε αναπτύξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του ταχύτητα που υπολογίζεται περιπου σε 288 χιλιόμετρα την ώρα ενώ  καταγράφονται “ενδείξεις” στον πίσω δεξί τροχό συμβατές με το φονικό αποτέλεσμα του δυστυχήματος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχολαστικη διερεύνηση για την εκπόνηση του πορίσματος στον προσδιορισμό των αιτιών του φονικού δυστυχήματος.